Bank Degroof handhaaft neutraal advies D’Ieteren

Op de Europese beurzen blijft het sentiment afwachtend, de belangrijkste indices blijven dicht bij het slotniveau van gisteren. De beleggers wantrouwen het zaakje enigszins, wat zich onder andere vertaalt in lage verhandelde volumes. Bank Degroof handhaaft een neutraal advies voor D’Ieteren, dat de koers dicht bij huis ziet blijven.

De bewegingsruimte van de Franse overheid om de economie te doen herleven is dus klein, vooral omdat Frankrijk vanwege zijn enorme begrotingstekort nog onder toezicht van de Europese Commissie staat. Premier Manuel Valls wil tussen 2015 en 2017 een bedrag van 50 miljard euro bezuinigen, maar zijn plan heeft niet overtuigd: de ratingbureaus houden een negatieve outlook op Frankrijk.

Dus probeert hij zijn Europese partners, zoals Matteo Renzi, te verenigen om de Europese Commissie te beïnvloeden, maar ook om Duitsland ervan te overtuigen de binnenlandse vraag te stimuleren om de invoer van zijn Europese buurlanden te steunen en zijn handelsoverschot ten opzichte van deze landen te reduceren. Benieuwd of Angela Merkel daar oren zal naar hebben.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content