Bank Degroof handhaaft advies opbouwen voor Ageas

Het sentiment op de Europese beurzen blijft vandaag afwachtend, zonder dat er sprake is van grote bewegingen in de belangrijkste indices. In Brussel reageert de koers van Ageas positief op de publicatie van de cijfers en op de verhoging van het dividend. Bank Degroof handhaaft advies opbouwen voor het aandeel.

De zoveelste regeringswissel oprij in Italië kan volgens professor Stefan Duchateau bezwaarlijk nog als een verrassing worden beschouwd. Een gemiddelde regering in Italië houdt immers nauwelijks 10 maanden stand, zodat de aftredende Premier volledig binnen deze naoorlogse traditie zijn positie vacant heeft verklaard.

Maar indien dat je hieruit de conclusie zou trekken dat de moeizaam bereikte vernauwing van het Italiaans-Duitse renteverschil voor een deel teniet zou kunnen gaan omwille van dreigende politieke onzekerheid, dan zit je duidelijk met een verkeerd beeld van de recente economische, politieke en financiële realiteit.

Integendeel: het betrokken renteverschil is zelfs verder gekrompen, hetgeen de Italiaanse overheid stilaan een slok op een borrel scheelt bij de financiering van haar staatsschuld en budgettekort. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content