AT&T kan met de kwartaalcijfers niet echt overtuigen

AT&T rapporteerde half oktober cijfers over het derde kwartaal. De resultaten van het grootste telecombedrijf van de VS tonen volgens een gemengd beeld: de omzet kwam in grote lijnen overeen met de consensusverwachting, terwijl de winst per aandeel iets hoger uitkwam dan verwacht. De analisten van ABN Amro volgen het aandeel AT&T met een houdadvies.

AT&T boekte in het derde kwartaal een omzet van USD 31,46 miljard, zo maakte het concern gisteren bekend. De omzet kwam in grote lijnen overeen met de verwachtingen van de markt.

De aangepaste winst per aandeel (wpa) bedroeg USD 0,62 (exclusief de afgestoten Advertising Solution activiteiten) versus een consensusverwachting van USD 0,60.

De zogenoemde handset subsidies (het afprijzen of gratis verstrekken van telefoontoestellen bij een abonnement) drukten weliswaar op de marges van AT&T, maar de negatieve impact daarvan was niet zo groot als verwacht.

Cijfers tonen gemengd beeld

Wat ABN Amro betreft tonen de cijfers van AT&T een gemengd beeld: de omzet lag in lijn met de verwachtingen, terwijl de wpa iets hoger lag dan door analisten was becijferd.

AT&T heeft de prognoses ten aanzien van de vrije kasstromen opwaarts bijgesteld; daarnaast kunnen aandeleninkoopprogramma’s de koers van het aandeel AT&T ten goede komen.

Toch blijven de analisten van ABN Amro terughoudend: AT&T kan in toenemende mate concurrentie verwachten van Sprint Nextel en T-Mobile USA.

Bovendien kan de lancering van de iPhone 5 in het vierde kwartaal een drukkend effect hebben op de marges van het concern. ABN Amro blijft het aandeel AT&T volgen met een houdadvies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content