Arcelor Mittal ziet vraag in VS en China aantrekken

Volgens ArcelorMittal is de vraag naar staal in China robuust en trekken bouwactiviteiten buiten de huizenmarkt aan. ABN Amro voorziet een opwaartse bijstelling van de EBITDA in het vierde kwartaal door analisten.

ArcelorMittal realiseerde in het derde kwartaal een bedrijfsresultaat van USD 1,713 miljard, wat 11% hoger is dan analisten gemiddeld hadden verwacht.

Het nettoverlies bedroeg EUR 193 miljoen, waar rekening werd gehouden met EUR 335 miljoen. ’s Werelds grootste staalconcern zag een opleving van de bouwactiviteit in de Verenigde Staten van kantoren, winkelcentra, bedrijfsterreinen en hotels.

Ook lijken Amerikaanse en Chinese bouwbedrijven door hun voorraden heen te raken, waardoor de vraag naar steel kan aantrekken. In Europa is de markt gestabiliseerd.

ArcelorMittal gaat voor het jaar nog altijd uit van een bedrijfsresultaat hoger dan USD 6,5 miljard.

De markt houdt gemiddeld rekening met USD 6,6 miljard. In het licht van de derde kwartaalresultaten, hogere volumes en verbeterde outlook voorzien de analisten van de bank een opwaartse bijstelling van de EBITDA in het vierde kwartaal door marktvorsers.

Voor het gehele jaar stijgt de EBITDA-consensus waarschijnlijk met 2%. Het bedrijf ligt ook op koers met zijn doelstelling om jaarlijks een miljard dollar minder uit te geven tot 2015.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content