Apple trekt Wall Street naar omlaag

Gisteren werd er op Wall Street niet gehandeld vanwege Columbus Day, vandaag zijn de belangrijkste indices lager geopend. Met name de Nasdaq moet bijna anderhalf terrein prijsgeven vanwege de koersdruk bij Apple, dit ondanks nieuwe geruchten over de lancering van de iPad Mini. Bekendheid van de zaak zou in dit geval opnieuw einde van het vermaak kunnen betekenen.

Vanaf de piek is de koers van Apple al met zowat 10% gedaald. Nomura Securities is Apple vandaag beginnen te volgen en heeft in eerste instantie een neutraal advies met een koersdoel van 710 dollar. Tegen het einde van volgend jaar zou de koers van het aandeel kunnen doorstijgen tot 800 dollar.

Chinese olieconsumptie is gedaald

De Chinese consumptie van olieproducten bedroeg in augustus 8,943 miljoen vaten per dag, zo bleek volgens Royal Bank of Scotland uit de definitieve cijfers.

Dit was 0,5 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar. China verbruikte wel 8,5 procent meer loodvrije benzine dan een jaar eerder.

Sinds begin dit jaar nam het benzineverbruik met gemiddeld 11 procent toe. De grootste achteruitgang was er bij fuel oil (brandstofolie, voor industriële toepassingen) met 23 procent op jaarbasis.

China voerde in augustus 4,34 miljoen vaten ruwe olie in, 12,5 procent minder dan een jaar eerder en de kleinste hoeveelheid sinds oktober 2010.

Met name de invoer uit Iran viel sterk terug als gevolg van de internationale sancties. China voerde nog maar 374.000 vaten ruwe olie in uit Iran, een vijfde minder dan een jaar eerder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content