Apple maakt beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend, koers meteen 4% hoger

De handel op Wall Street stond grotendeels in het teken van de kwartaalcijfers van Apple die na beurs werden bekendgemaakt. Het bedrijf verraste eens te meer met een winst per aandeel die duidelijk boven de prognoses uitkwam.

Per aandeel werd 12,30 dollar verdiend, ten opzichte van een consensusverwachting van 9,92 dollar. In de nabeurshandel ging de koers van Apple meteen ruim 4% hoger.

Afwachtende houding

De Amerikaanse beurzen zijn vandaag verdeeld gesloten, zonder dat er per saldo een duidelijke richting zichtbaar was. Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 0,58% en 0,37% in de plus, terwijl de Nasdaq een verlies van 0,30% moest bekennen. De Nasdaq kon zodoende de verloren plaats boven het niveau van 3000 punten niet terugwinnen, de Dow Jones hees zich wel weer terug boven het niveau van 13.000.

Op de valutamarkten krabbelde de koers van de euro weer recht, zodat bij het slot van de handel voor één euro 1,3189 dollar werd betaald. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie steeg tot 1,961.

Een troy ounce goud werd op het niveau van 1641,70 dollar bijna 10 dollar duurder. De goudprijs consolideert nu alle enkele weken, van een hervatting van de opwaartse beweging is voorlopig nog altijd geen sprake. Ruwe olie (US Crude) werd eveneens wat duurder, voor een vat ruwe olie werd bijna 104,50 dollar betaald.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content