Apple kan de toetssteen voor de Amerikaanse bedrijfsresultaten worden

De vooruitzichten voor de Amerikaanse bedrijfsresultaten zien er niet zo denderend uit. Volgens een rondvraag gedaan door Standard & Poor’s Capital IQ zou de gemiddelde winst van de bedrijven met 0,93% zijn gestegen. Dat zou de traagste stijging in drie jaar zijn.

Stanley Crouch, CIO van Aegis Capital, is van mening dat een dergelijke voorzichtige opstelling echter heel wat ruimte laat voor positieve verrassingen. Wanneer meer bedrijven dan verwacht de prognoses kloppen, kan dit het sentiment op Wall Street in positieve zin verrassen.

Daarbij kijkt Crouch op de eerste plaats naar een bedrijf dat nog maar moeilijk te verwaarlozen valt, dit vanwege zijn groot overwicht dat het de Amerikaanse beurzen uitoefent. Met dat bedrijf wordt natuurlijk geen ander dan Apple bedoelt, zowat dé sterspeler op Wall Street in de afgelopen maanden.

Moeilijk te geloven dat Apple zal teleurstellen

Volgens Crouch is het moeilijk te geloven dat Apple zal teleurstellen met de cijfers. In de afgelopen kwartalen heeft het bedrijf eigenlijk nooit teleurgesteld en hij is er heilig van overtuigd dat het ook ditmaal niet het geval zal zijn. De weging van Apple in de S&P 500 Index bedraagt momenteel 4,70%.

Om dit percentage even in perspectief te zetten: wanneer elk bedrijf in de index een gelijk gewicht zou krijgen, zou dat van Apple slechts 0,20% bedragen. Goede cijfers bij Apple kunnen de Nasdaq opnieuw wind in de vleugels geven, wat gans Wall Street mee op sleeptouw kan nemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content