Analisten gaan uit van een winst per aandeel van 9,92 dollar voor Apple

Op basis van de futures mag een stabiele tot iets hogere opening voor de S&P 500 worden verwacht. Het viel gisterenavond al op dat de Amerikaanse beurzen beter weerstand boden dan de Europese. Voor de opening van de beurzen worden nog heel wat bedrijfsresultaten gepubliceerd, die de stemming een of andere richting kunnen uitsturen.

Vandaag, morgen en overmorgen zijn op het vlak van bedrijfsresultaten waarschijnlijk de twee drukste dagen van het resultatenseizoen in de Verenigde Staten. Vanaf volgende week gaat de stroom bedrijfsresultaten opnieuw op een lager pitje branden.

In de VS zullen de cijfers van Apple (vanavond) volgens Theodoor Gilissen Bankiers met grote belangstelling worden

gevolgd. Het aandeel bereikte op 10 april een all-time-high van USD 644, maar zette daarna een correctie in. Afgelopen week koerste het aandeel zelfs meer dan 5% lager, de sterkste daling sinds oktober vorig jaar. De markt verwacht nog altijd een sterk kwartaal met een stijging van de wpa met 55% tot USD 9,92 bij een omzetgroei van 48% tot USD 36,6 mrd.

Vrijdag worden Amerikaanse BBP-cijfers gepubliceerd

Verder komt het macronieuws vooral uit de VS: woensdag de orders duurzame goederen over maart en het rentebesluit van de Fed. Nu de cijfers uit de VS recentelijk wat tegenvielen komt er extra aandacht voor de verklaring van de Fed over de economie.

Daarnaast publiceert de Fed de groeiverwachting, die mogelijk iets opwaarts is bijgesteld en de verwachting voor de federal funds rate. Vrijdag wordt het BBP over het eerste kwartaal gepubliceerd. De markt verwacht een groei van 2,5%. Dat is lager dan de 3,0% in het vierde kwartaal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content