Amerikaanse werkloosheidscijfers voor maand oktober op komst

In de Verenigde Staten worden vandaag de werkloosheidscijfers voor de maand oktober bekendgemaakt. Zoals steeds, zal de aandacht vooral uitgaan naar het aantal jobs dat buiten de landbouw verloren ging.

Verwacht dat er vorige maand 175.000 jobs verloren zijn gegaan, tegenover 263.000 de maand voordien. De werkloosheidsgraad zou anderzijds zijn gestegen van 9,80 naar 9,90%.

De evolutie van de werkloosheid wordt steeds belangrijker, want de kans is groot dat de Amerikaanse centrale bank haar basisrente slechts gaat wijzigen wanneer de werkloosheid een bodem heeft bereikt.

Op basis van de interest-rate futures wordt er 27% kans geschat dat de FED in maart haar basisrente met minstens een kwart procent gaat verlagen. Een week geleden was dat percentage nog 35.

Dat is geen goed nieuws voor de dollar, die op de valutamarkten onder druk kan blijven staan. Deutsche Bank AG, de grootste valutahandelaar in de wereld, heeft de prognoses voor de dollar verlaagd tot 1,55 dollar voor de euro. Voordien was dat 1,50 dollar, wat ook de gemiddelde verwachting van de analisten is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content