Amerikaanse orders voor duurzame goederen tonen gemengd beeld

De orders voor duurzame goederen zijn in de Verenigde Staten in juli voor de tweede maand op rij gestegen, maar hierbij dient opgemerkt dat in de bedrijfswereld een daling van het aantal bestellingen werd vastgesteld. Het was vooral dankzij de vraag naar toestellen voor de burgerluchtvaart bij Boeing dat de bestellingen stegen.

Volgens het Commerce Department werd vorige maand een stijging met 4,20% opgetekend, terwijl het cijfer voor juni opwaarts werd herzien tot 1,60%. De consensusverwachting lag slechts op een stijging met 2,30%, uitgaande van een stijging met 1,30% tijdens de maand voordien.

Het aandeel van Apple op de Chinese markt voor smartphones is in juli gehalveerd, steeds meer kandidaat-kopers kijken uit naar de lancering van het nieuwste model later dit jaar. Wall Street is vandaag licht lager geopend en ook de koers van Apple dook in de opening licht in het rood.

Wel verbeteringen in de Verenigde Staten

De macro-economische indicatoren uit de Verenigde Staten vertoonden de afgelopen week volgens ABN Amro een wat beter beeld.

De verkopen van huizen, zowel nieuwe als bestaande, zaten weer in de lift en ook de huizenprijzen zijn verder gestegen, voor de zesde opeenvolgende maand.

Van het front van de Europese schuldencrisis was er de afgelopen week weinig richtinggevend nieuws. De Griekse premier Samaras ontmoette tegen het einde van de week een aantal Europese leiders, waaronder bondskanselier Merkel, om steun te vinden voor enige soepelheid over de strenge bezuinigingsafspraken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content