Amerikaanse beleggers tellen af naar de kwartaalcijfers van Apple

De Amerikaanse beurzen zijn vandaag hoger geopend, met beperkte winsten voor de belangrijkste indices. Die winsten situeren zich in de buurt van een half procent, meer niet. Veel beleggers houden het poeder droog in afwachting van de publicatie van de kwartaalcijfers van Apple.

In afwachting waren er vanmiddag heel wat bedrijven die met resultaten kwamen. De cijfers van Procter & Gamble kwamen aan de bovenkant van de verwachtingen uit, waarbij de CEO opnieuw een inkoop van eigen aandelen voor een bedrag van 4 miljard dollar in 2013 in het vooruitzicht stelde.

Edelmetalen moeten weer wat terrein prijsgeven

Bij de edelmetalen vielen goud en zilver volgens Royal Bank of Scotland opnieuw iets terug. Goud kon de grens van 1800 dollar/troy ounce niet breken en dook 1,3 procent lager.

Zilver moest 2,7 procent inleveren. De dollarindex, die de waarde van de Amerikaanse munt afzet tegenover die van 6 andere valuta, steeg op weekbasis met 0,4 procent.

De euro verloor bijna 0,8 procent tegenover de dollar. De NYSE Arca Gold Bugs index (HUI) kreeg het nog harder te verduren
en werd 3,6 procent lager gestuurd.

Ondanks een recordprijs van goud in Indiase rupee zijn de fysieke handelsvolumes in India recent terug wat aangetrokken met het festivalseizoen in aantocht.

China produceerde in augustus 41,4 ton goud. Dit brengt de totale output tijdens de eerste 8 maanden van dit jaar p 249,7 ton of 10,3 procent meer dan in dezelfde periode van 2011. China blijft daarmee op koers om voor het zesde opeenvolgende jaar meer goud te produceren.

De Zuid-Afrikaanse goudproductie steeg in september met 0,4 procent op jaarbasis. Tijdens de eerste 9 maanden van 2012 is er een lichte achteruitgang met 0,7 procent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content