Amerikaanse beleggers kijken voorlopig even kat uit de boom

Op basis van de futures mag straks een stabiele opening van de Amerikaanse beurzen worden verwacht. De futures op de S&P 500 blijven dicht in de buurt van het slotniveau van gisteren. De beleggers kijken vooral naar wat in Europa te gebeuren staat alvorens opnieuw positie te kiezen.

News Corporation maakt beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend

News Corporation, het bedrijf van Rupert Murdoch, maakte gisteren na het slot van Wall Street beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend. In reactie op de cijfers noteert de koers van het aandeel in de nabeurshandel ongeveer 2,50% boven de slotkoers.

De meevallende winst van News Corporation was op de eerste plaats het gevolg van sterke prestaties in de divisies kabelnetwerken en filmstudio’s.

Het bedrijf kondigde aan opnieuw voor een bedrag van 5 miljard dollar aan eigen aandelen te zullen inkopen. Het totaal bedrag van het inkoopprogramma bedraagt zodoende 10 miljard dollar, het programma wordt op het einde van het boekjaar 2012-2013 afgesloten.

Het resultaat over het derde kwartaal kwam uit op 937 miljoen dollar, ten opzichte van 639 miljoen dollar tijdens dezelfde periode een jaar geleden. Per aandeel werd 38 dollarcent, ten opzichte van 24 dollarcent in het derde kwartaal van 2011-2012.

De consensusverwachting bij de analisten lag op een winst per aandeel van 37 dollarcent. De omzet kwam 2% hoger uit en bedroeg 8,40 miljard dollar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content