Speel met puts in op de groei van Melexis

© ImageGlobe
Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

Melexis is een Belgisch aandeel van topkwaliteit, maar als de markt corrigeert, krijgt de koers meestal een stevige pandoering. Daarom is het aandeel ideaal om puts te schrijven.

Melexis is een Belgisch aandeel van topkwaliteit, maar als de markt corrigeert, krijgt de koers meestal een stevige pandoering. Bij de brutale terugval de beurzen begin deze maand was het ook weer prijs. Een aandeel waarvan de koers dermate schommelt, geeft goede perspectieven aan optiebeleggers. Melexis is een ideale waarde om puts te schrijven. De belegger kan een stevige premie pakken, en als de koers toch onderuitgaat, pikt hij het aandeel goedkoper op.

Melexis is een toeleverancier voor de automarkt. Vooral de sensoren zijn erg gewild. Elke nieuwe wagen bevat gemiddeld tien sensoren van Melexis. De hybride en elektrische wagens die de komende jaren op onze wegen rijden, hebben nog meer sensoren nodig. De sector draait op volle toeren en Melexis is een voortrekker. Het bedrijf groeit dubbel zo snel als het marktgemiddelde.

De omzet over het volledige jaar 2017 bedroeg 511,7 miljoen euro, 12 procent meer dan vorig jaar. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 132,6 miljoen euro, een stijging van 16 procent tegenover vorig jaar. Dat geeft een nettowinst van 111 miljoen euro, of 2,75 euro per aandeel. De koers-winstverhouding komt zo op 31 en dat is veel. Maar Melexis verwacht voor het volledige jaar 2018 een omzetgroei tussen 12 en 15 procent. Hogere koersen zijn in de nabije toekomst dus het meest waarschijnlijk.

Geschreven put

Schrijf put Melexis april 2018 met uitoefenprijs 82,00 euro @ 2,30 euro

Met dat geschreven contract mikken we op een verdere koersstijging. Door de grote volatiliteit van de aandelenkoers van Melexis lopen de premies aardig op. Omdat we de verplichting opnemen de aandelen te kopen tegen 82 euro, ontvangen we 2,30 euro. Dat bedrag is definitief verworven als de aandelenkoers tegen 20 april 2018 niet onder 82 euro zakt. Gebeurt dat wel, dan kopen we de aandelen tegen minder dan 80 euro. Dat is ongeveer 7 procent onder de huidige koers.

De aandelen van Melexis worden vanaf 24 april 2018 ex-coupon verhandeld. Die datum valt dus na de vervaldag van de geschreven put. Het interim-dividend van 1,30 euro per aandeel werd vorig jaar in oktober betaald, maar het slotdividend (0,80 euro per aandeel) volgt op 26 april. Met een beetje geluk pikt u dat nog mee, mocht u worden aangewezen om de aandelen te kopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content