Activiteiten op markt voor bedrijfsobligaties leven weer op

Op de markt voor bedrijfsobligaties is weer sprake van de nodige activiteit, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers op. Ook in Nederland zijn meerdere partijen opnieuw actief.

Nog niet zo lang geleden gaf Akzo Nobel een lening uit ter grootte van Eur 1,0 miljard met een coupon van 7,75%. Gisteren maakte Rabobank bekend dat het binnen een zeer kort tijdsbestek een obligatielening van Eur 5 miljard heeft geplaatst bij 400 institutionele beleggers.

De 5-jarige lening heeft een coupon van 4,37% en volgens Rabobank was de belangstelling voor deze lening groot. Ook Reed Elsevier was actief met het uitgeven van obligaties.

Reed Elsevier Capital Inc, een Amerikaans financieringsvehikel, heeft voor $ 1,5 mrd aan obligaties uitgegeven in de Verenigde Staten die worden gegarandeerd door Reed Elsevier NV en Reed Elsevier PLC.

Een deel van de obligaties heeft een looptijd van 5 jaar waarop Reed Elsevier een coupon vergoedt van 7,75% en het andere deel heeft een looptijd van 10 jaar waarvoor een couponvergoeding is vastgesteld van 8,625%.

Deze ontwikkeling geeft volgens Theodoor Gilissen Bankiers enerzijds aan dat er in de markt nog steeds voldoende interesse is om kredietwaardige bedrijven te voorzien van financiering, ondanks de terughoudendheid bij banken.

Daarnaast is duidelijk dat de rentevergoedingen die bedrijven met een lagere kredietwaardigheidstatus moeten betalen in de afgelopen maanden fors zijn opgelopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content