Ablynx krijgt nog steeds een koopadvies

Ablynx kondigde onlangs aan dat het positieve Fase I studie resultaten behaald heeft met ALX-0171, het Nanobody dat voor de allereerste keer via inhalatie wordt toegediend.

ALX-0171 is een trivalente molecule dat door Ablynx specifiek is ontworpen om rechtstreeks in de longen, via een nebulisator (vernevelaar), toe te dienen, voor de behandeling van infecties veroorzaakt door het respiratoir syncytiaal virus (RSV).

De Fase I data toonden aan dat ALX-0171 met success rechtstreeks in de longen via nebulisatie zou kunnen worden toegediend, wat een bevestiging is voor haar potentieel als ‘eerste-in-zijn-soort’ therapeutica om een RSV infectie te behandelen.

De stabiliteit van het Nanobody, samen met haar specifieke structuur, kleine omvang en robuustheid, maken deze gemakkelijke toedieningswijze mogelijk, hetgeen een potentiële oplossing biedt voor de pulmonaire toediening van biologische geneesmiddelen, waar antilichamen tot op heden niet succesvol waren.

Ablynx kan opnieuw onder de aandacht van de beleggers komen

Bovenstaande is voor de particuliere belegger waarschijnlijk niet zo makkelijk te begrijpen. Jan De Kerpel van KBC Securities merkte op dat Ablynx een nieuwe mijlpaal heeft neergezet en een belangrijke stap heeft gezet voor de differentiatie van zijn pijplijn.

Volgens De Kerpel kan dit het eerste van verschillende nieuwsfeiten die het aandeel Ablynx opnieuw onder de aandacht van de beleggers brengen. Het aandeel krijgt daarom opnieuw een koopadvies, terwijl het koersdoel van 7 euro aangeeft dat er nog heel wat opwaarts potentieel beschikbaar is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content