‘Renault roept wagens terug’

© belga

Na de Japanse autofabrikant Toyota krijgt nu ook het Franse Renault af te rekenen met productiefouten bij recent geproduceerde wagens.

Meer dan 1.200 Scénics en Méganes in ons land, die werden geproduceerd in juni of juli 2009, moeten terug naar de garage omdat het rempedaal kan loskomen. Dat meldt Het Laatste Nieuws woensdag.

Een ander probleem bij de Renault-wagens ligt bij het stoppen met de handrem, wat onmogelijk blijkt. Dat komt doordat de handrem bij de nieuwe auto’s niet werkt als je sneller rijdt dan 10 km per uur.

In ons land zijn al twee auto’s met een losgekomen rempedaal binnengebracht. “Gelukkig zijn er daarbij geen ongevallen gebeurd, maar dat had gekund,” verklaart Véronique Weghsteen van Renault. “Daarom vragen we de 1.200 klanten om hun auto voor alle zekerheid te laten controleren in de garage,” verduidelijkt ze. Een dergelijke check-up zou slechts een halfuur in beslag nemen en gratis zijn. Alle klanten die mogelijk met dit probleem kampen, mogen een brief van de autofabrikant verwachten.

In heel Europa gaat het om meer dan 35.000 wagens. Voor Renault betekent de constructiefout aanzienlijk gezichtsverlies, wat mogelijk gevolgen kan hebben voor de verkoop. De Mégane was in 2009 nog de meest verkochte wagen in ons land.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content