Ford Genk werkt niet meer in 2012

© Belga

De directie van Ford Genk heeft beslist dat er dit jaar niet meer hoeft gewerkt te worden.

Op een ondernemingsraad van Ford Genk heeft de directie laten weten dat de productiedagen van 19 en 20 december worden geschrapt. De tijd is te kort voor de vakbonden om een eventueel akkoord dat op 18 december ten vroegste uit de bus kan komen, voor te leggen aan de achterban. Intussen zijn voor begin 2013 al zes nieuwe productiedagen vastgelegd.

Sociaal bemiddelaar

Zoals bekend heeft de directie van Ford een sociaal bemiddelaar aangevraagd om de grote kloof te dichten die bestaat tussen vakbonden en management. Volgende dinsdag zal deze vertegenwoordiger van de FOD Economie beide partijen voor het eerst rond de tafel brengen.

Compromisvoorstel

Mocht die eerste vergadering meteen soelaas bieden, is het uitgesloten dat het compromisvoorstel tegen de volgende dag al wordt goedgekeurd door alle geledingen van de werknemers. De bonden willen immers een concreet voorstel eerst aftoetsen met de achterban, en daar zijn meerdere dagen voor nodig. Dat impliceert dat de werkdagen van 19 en 20 december sowieso worden geschrapt.

Nieuwe productiedagen

Anderzijds heeft de directie al zes nieuwe productiedagen bekendgemaakt. Op 9 en 10 januari zal er opnieuw moeten gewerkt worden, wat ook geldt voor 29, 30, 31 januari en 1 februari. Maar zoals tot dusver is gebleken, kan deze planning nog een aantal keren veranderen. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content