Eerste vrouwelijke CEO van PepsiCo maakt plaats voor opvolger

Indra Nooyi, de CEO van PepsiCo, tijdens het World Economic Forum in Davos (2011). © BELGAIMAGE

De eerste vrouwelijke CEO van PepsiCo, Indra Nooyi, zal niet langer aan hoofd staan van de Amerikaanse frisdrank- en voedselreus.

De 62-jarige Indra Nooyi was twaalf jaar lang CEO van PepsiCo, bekend van merken als Pepsi, Lipton of Lay’s. Begin oktober houdt ze het voor gezien als topvrouw bij het frisdrankenconcern.

Nooyi, afkomstig uit India, is de eerste in het buitenland geboren CEO van Pepsi en de eerste vrouw die het frisdrankenconcern runde, waarvan de omzet vorig jaar 63 miljard dollar bedroeg. De carrière van Nooyi bij PepsiCo omvat vierentwintig jaar, waarvan twaalf jaar als CEO.

Onder leiding van Nooyi werd het gamma van PepsiCo uitgebreid met gezondere, suikervrije drankjes, en snacks zoals Cheetos en Mountain Dew. Tijdens haar periode als CEO steeg het Pepsico-aandeel met 80 procent.

“Ik heb een geweldige tijd als CEO gehad, maar op een bepaald moment moet je een ordelijke overdracht bewerkstelligen en iemand anders de leiding van het bedrijf laten overnemen,” aldus Nooyi in een reactie aan het persagentschap Bloomberg.

Nooyi wordt opgevolgd door de 54-jarige Ramon Laguarta, die al tweeëntwintig jaar in dienst is bij PepsiCo.

Partner Content