CEO-poll duidt op Nederlands-Franse breuklijn

© belga

Zowat 66 procent van de CEO’s is tegen een verhoging van de belastingen, zelfs als daar een verlaging van de lasten op arbeid tegenover staat. Dat blijkt uit de jongste CEO-poll van Trends.

Opmerkelijk is dat de weerstand fors hoger is bij de Nederlandstalige ondernemers (70%) dan bij de Franstalige (55,6%). Ook de splitsing van de sociale zekerheid geeft een opmerkelijke taalbreuklijn. Op de vraag of men voor een splitsing is, antwoordt 53,5 procent van de Nederlandstalige ondernemers positief, terwijl slechts 11 procent langs Franstalige kant dat idee genegen is. 65 procent van de Franstaligen kant zich resoluut tegen zo’n splitsing, tegenover 19 procent langs Vlaamse zijde.

Meer consensus is er over de oprichting van een federale kieskring. Die vindt genade in de ogen van 57,6 procent van de respondenten, maar daar valt dan weer het hoge aantal mensen op die daar eigenlijk geen mening over hebben (18,8%). Elio Di Rupo wordt dan weer massaal getipt als onze volgende premier: 76,4 procent ziet de PS-voorzitter verhuizen naar de Wetstraat 16. Ook hier weer een opmerkelijk verschil tussen Franstaligen (57%) en Nederlandstaligen (76,4%). Slechts 5,6 procent ziet Bart De Wever zijn intrek nemen in de ambtswoning van de premier.

Over het economische klimaat is er weinig verandering te merken met de vorige editie. Het klimaat blijft onzeker, maar de evolutie is niet verslechterd, klinkt het.

L.D.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content