41 jobs weg bij DD trans in Zeebrugge: ‘Genekt door goedkopere Polen’

© ThinkStock
Kevin Van der Auwera Coördinator online Trends.

Bij DD trans in Zeebrugge verliezen 41 van de 75 chauffeurs hun job. Het transportbedrijf wil zich gaan concentreren op de regionale transportactiviteiten.

Bij DD trans in Zeebrugge verliezen 41 van de 75 chauffeurs hun job. Het transportbedrijf wil zich gaan concentreren op de regionale transportactiviteiten.
Dat is bekendgemaakt na een ondernemingsraad.

Het transportbedrijf wil de internationale transportactiviteiten afstoten omdat ze niet meer rendabel zijn. De technische afdeling, met de verhuur van opleggers en garageactiviteiten, is dat wel nog en blijft zodoende behouden.

“Wij willen in samenspraak met de werknemersvertegenwoordigers maximaal inzetten op een vrijwillige vertrekregeling in het kader van een sociaal plan voor de chauffeurs. Indien er onvoldoende kandidaten voor vrijwillig vertrek zouden zijn, zullen wij met de werknemersvertegenwoordigers zoeken naar alternatieve maatregelen om naakte ontslagen te vermijden” zeggen gedelegeerd bestuurders Christine De Dijcker en Mark Lanckriet.

Op 10 januari zal de procedure in het kader van de Wet Renault opgestart worden.

Goedkopere Polen
Volgens de socialistische vakbond BTB-ABVV is de ontslagronde te wijten aan de goedkopere loonkosten in Polen. “De laatste vijf jaar werden langere ritten en grotere opdrachten uitbesteed aan de Polen van Baltic Trans, die onder dezelfde groep vallen als DD trans. Dat heeft uiteraard te maken met de loonkosten,” zegt Renaud Vermote.

“Voor korte afstanden en speciale transporten, zoals vloeistoffen, blijven de activiteiten wel rendabel”, duidt de vakbondsman.

De vakbond wil nu proberen een extra ontslagvergoeding uit de brand te slepen vanaf 10 januari. Dat is de datum waarop de procedure in gang wordt gestoken.

“Het is het enige wat wij kunnen doen. We zijn al blij dat het personeel weet waar het aan toe is voor de eindejaarsfeesten, want DD trans plande ons pas na nieuwjaar zijn intenties duidelijk te maken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content