‘Wij zijn de accelerator van verandering’

Sonja Noben

WIE

Sonja Noben (54)

WORDT

Medeaandeelhouder en co-CEO bij Wemanity, dat DitgitalScaler, de start-up van Sonja Noben, onder zijn vleugels neemt

WAS

Sonja Noben was lang op managementniveau aan de slag in de bankensector, als chief information officer bij achtereenvolgens BNP Paribas Fortis en ING. Later begeleidde ze als consultant processen van digitale transformatie bij grote bedrijven. In 2019 richtte ze haar eigen bedrijf op. DigitalScaler begeleidt veranderingsprocessen bij kmo’s. Er werken 25 mensen.

WIL

“De integratie van mijn start-up in het grotere Wemanity is een mooie erkenning en een logische stap in een groeiproces”, zegt Noben. “Wemanity is de Europese marktleider in klantgerichte en agile transformaties. We delen dezelfde waarden en visie. Mijn taak als co-CEO is een groter marktaandeel te verwerven op de Belux-markt, volgens het principe één plus één is drie. Er zijn nog veel sectoren waarin we kunnen groeien. Ik denk onder meer aan de publieke sector, maar ook aan de maakindustrie, de retail en de kmo-wereld. Als verandering de enige constante is, zijn wij daar de accelerator van.”

“Onze ambitie is groot. De Belux-desk van Wemanity, inclusief het team van DigitalScaler, telt 110 mensen. Tegen 2025 willen we de omzet verdubbelen. Daarvoor zoeken we 50 nieuwe medewerkers. Het bedrijfsleven zal in de nabije toekomst sterk inzetten op verandering, om zich aan te passen aan de nieuwe wereld. Wie als een winnaar uit de coronacrisis wil komen, is het aan zichzelf verplicht verandering in de armen te sluiten. Wij staan klaar om die grondige processen te begeleiden, onder meer dankzij de bijkomende expertise van onze nieuwe moedermaatschappij.”

VRIJE TIJD

Zeilen, schilderen, sporten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content