Persoonlijke ademcoach

© Christine Smeyers

De Keerbergse start-up Moonbird verkocht in België en Nederland al bijna 10.000 exemplaren van zijn toestel dat mensen helpt om met ademhalingsoefeningen te ontstressen. Medeoprichtster Stefanie Broes onthult de toekomstplannen en de ambities van haar bedrijf.

Hoe werkt uw oplossing?

“Bekijk Moonbird als een persoonlijke ademcoach die mensen tot rust brengt. De gebruiker neemt het toestel in de hand, kiest een van de oefeningen via de bijbehorende mobiele app, en volgt dan het vertragende ademhalingspatroon en -ritme dat het toestel aangeeft. Dat doet het apparaat heel organisch door uit te zetten en weer te krimpen in de handpalm – als een soort long, of een ademend vogeltje. Onze oplossing is uniek door de combinatie van een toestel met een app.”

“40 procent van de mensen wereldwijd lijdt aan stress, angst en slaapstoornissen. Daar wilde ik als doctor in de farmaceutische wetenschappen iets aan doen. Samen met mijn broer Michael richtte ik in 2019 Moonbird op. Door de ademhaling te vertragen worden ook andere rustgevende lichaamsreacties uitgelokt. Onze oplossing is wetenschappelijk onderbouwd en getest, in samenwerking met ademhalingscoaches, psychologen en gereputeerde neurologen zoals professor Steven Laureys. Het toestel, de app en de geïntegreerde algoritmes helpen om beter adem te halen, reduceren stress en verhogen de focus van de gebruiker.”

Vorige zomer haalde u 1,5 miljoen euro op bij onder meer imec-istart, Akiles en PMV. Waarvoor?

“Vooral om ons product verder te commercialiseren. Behalve op ons land en Nederland mikken we sinds deze maand ook op andere markten, zoals Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. En in de toekomst willen we naar de Verenigde Staten. Daarnaast richten we ons niet alleen op consumenten, maar ook op werkgevers die de toestellen aankopen voor hun medewerkers.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content