USING IT.

De Brusselse specialist in gebruikersinterfaces en -handboeken Using It bvba herdoopt zich in Namahn bvba en trekt een nieuwe managing director aan, Raf Venken. Joannes Vandermeulen wordt verantwoordelijk voor “business development”.

WORLDCOM.

De Europese Commissie heeft geen bezwaar meer tegen de fusie tussen Worldcom en MCI, op voorwaarde dat MCI zijn Internet-belangen afstoot.

APPLE.

Voorzitter Steve Jobs zei op MacWorld in New York dat Apple ook zijn derde kwartaal met winst zou afsluiten. Na twee rampzalige jaren, is dit voor Apple het derde winstgevende kwartaal op rij. In Europa heeft Apple intussen zijn structuur hertekend. België komt in een Apple Benelux-verband, met de Nederlandse oudgediende Ton van Garderen als algemeen directeur.

PROLOGUE.

De 625.000 aandelen van 225 Franse frank die Prologue Software aanbood op de Nouveau Marché waren vijftig keer overschreven door institutionelen en negentig keer door particulieren. Prologue wedt in zijn producten onder andere op het Thin Client-concept.

VOBIS.

De Duitse computerdealer Vobis is door het moederhuis Metro voor 587 miljoen mark (12,1 miljard frank) verkocht aan groothandelaar CHS Electronics. CHS neemt ook Maxdata en Peacock van Metro over. Alles samen boekte Metro omgerekend 80,8 miljard frank omzet in de informatica, met een winst van 773 miljoen.

WINDOWS CE.

Microsoft gaat samenwerken met het Japanse Matsushita voor de ontwikkeling van een volgende generatie toepassingen in consumentenelektronica op basis van Windows CE. Matsushita zal ook de WebTV-toestellen van Microsoft in Japan gaan verkopen. WebTV is apparatuur voor hybride Internet-/tv-toepassingen.

AMD.

Hewlett-Packard gaat AMD’s nieuwe K6-2 processor met 3DNow!-technologie gebruiken in zijn nieuwe HP Pavillion pc’s voor de consumentenmarkt. Het gaat om de 300 en 333 Mhz-processors, die een substituut zijn voor het Celeron-model van Intel.

STEDEN.

De KU Leuven en de Katholieke Hogeschool Mechelen stellen op negen en elf september hun studie voor naar de impact en mogelijkheden van de digitale dienstverlening van de lokale overheden.

Inl. (Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten): Tel. (02) 233.31.31, linda.francx@vvsg.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content