‘Financiën moeten business ondersteunen’

Koen Berges

WIE

Koen Berges (42)

WORDT

CFO bij de IT-specialist Cheops.

WAS

“Na mijn opleiding handelsingenieur ben ik in 1999 begonnen als financieel consultant bij PwC, waar ik enkele jaren ervaring opdeed in projectmanagement, procesverbeteringen en systeemimplementaties. Vervolgens ging ik in 2003 aan de slag bij ExxonMobil, waar ik functies in controlling en in fusies en overnames vervulde in Europese landen en de Verenigde Staten. Op zoek naar de impact van een Belgisch beslissingscentrum maakte ik in 2011 de overstap naar Alcopa, waar ik op holdingniveau de kans kreeg mijn financiële ervaring te verbreden in een ondernemersomgeving met een directe relatie met de aandeelhouders. Ik was er achtereenvolgens group controller, treasurer en financieel directeur van een van de divisies. In 2017 koos ik voor de uitdaging van een innovatief groeibedrijf door de CFO van Triamant te worden. Ten slotte maakte ik onlangs de overstap naar Cheops. Ik was onder de indruk van het businessmodel en het groeitraject van het bedrijf. Dankzij dat gevarieerde parcours in uiteenlopende bedrijfsomgevingen en sectoren deed ik ervaring op in financieel management, zowel operationeel als in investeringsdossiers.”

WIL

“Ik herken me helemaal in de hands-oncultuur van de dynamische scale-up Cheops. Ik wil het bedrijf ondersteunen om de snelle groei en de sterke financiële resultaten voort uit te bouwen. Voor mij is het belangrijk dat de financiën de business in alle aspecten ondersteunen en dat de integratie van beide domeinen nog verder wordt doorgedreven. Het draait tenslotte om ondernemen.”

VRIJE TIJD

“Ik ben een fervent skiër en probeer zo veel mogelijk te reizen. Daarnaast is de fiets voor mij de ideale manier om mijn hoofd leeg te maken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content