De helft minder poetsen

© DEBBY TERMONIA

Poetsen is geen aangename taak, maar een gemiddeld gezin besteedt er wekelijks wel vier tot zes uur aan. Het Limburgse Ecobello ontwikkelde reinigingsproducten en -methodes die die tijd kunnen halveren.

Ecobello ontwikkelt ergonomisch poetsmateriaal en producten om stof en vuil in één handeling te verwijderen. “Zonder te bukken, te wringen of te sleuren met zware emmers”, zegt oprichtster Severine Zels. Poetsen kan daardoor in de helft van de tijd, maakte ze zich sterk. “Door de combinatie van innovatieve materialen en technieken bespaar je ook 90 procent op water, detergenten én verpakking.”

Haar vader Theo Zels richtte in 1994 het schoonmaakbedrijf Kitos op. Een jaar later sleepte hij een innovatieprijs in de wacht op de gerenommeerde Europropre-beurs. Later ontwikkelde hij een unieke vouwtechniek voor microvezeldoeken. Dochter Severine studeerde in die periode criminologie, maar ze besloot in 2008 in de zaak van haar vader te stappen. Die had zich intussen gespecialiseerd in professionele reinigingsproducten voor de zorgsector.

In 2013 stampte Severine haar eigen bedrijf Ecobello uit de grond. Haar missie is mensen op een comfortabele, efficiënte en leuke manier te leren poetsen met ergonomische schoonmaakproducten. Een jaar later startte ze met homeparty’s die haar boodschap kracht moesten bijzetten. “We werken al samen met acht consulentes die op zelfstandige basis zulke workshops geven in gezellige groepjes”, zegt ze. “Tegen eind 2019 mikken we op vijftien freelancemedewerkers.”

Voor 2018 verwacht Zels een bedrijfsomzet van 100.000 euro, en voor 2019 beoogt ze een groei van 150 procent. Haar klanten zijn vooral particulieren en middelgrote bedrijven. “Die zijn doorgaans erg opgetogen met de tijdsbesparing die ze met onze poetssystemen realiseren”, zegt ze. “We bezorgen een doorsneegezin dan ook twee weken extra vakantie per jaar.”

2000 klanten

heeft Ecobello.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content