Ahold Delhaize; Deceuninck; Recticel; Sioen

het tweede kwartaal maakten zowel Ahold als Delhaize prima cijfers bekend. Ahold trok de omzet met 4% op, tot 9 miljard EUR, terwijl het operationele resultaat met 8% klom, tot 355 miljoen EUR, wat neerkomt op een marge van 4%.

Ahold Delhaize (2 jaar)

In het tweede kwartaal maakten zowel Ahold als Delhaize prima cijfers bekend. Ahold trok de omzet met 4% op, tot 9 miljard EUR, terwijl het operationele resultaat met 8% klom, tot 355 miljoen EUR, wat neerkomt op een marge van 4%. Bij Delhaize steeg het onderliggende operationele resultaat met 12,1%, tot 247 miljoen EUR. Op 23 juli 2016 kwam het fusieconcern Ahold Delhaize tot stand. De combinatie wil in 2019 voor 500 miljoen EUR synergievoordelen realiseren. Voor de tweede helft van 2016 wordt al gemikt op een synergievoordeel van 30 miljoen EUR. De trend van het aandeel blijft sterk à la hausse gericht. Op 20 EUR ligt de eerste horizontale steunzone.

Advies: koopwaardig

Risico: laag

Rating: 1A

Deceuninck (2 jaar)

Over het eerste halfjaar van 2016 maakte de maker van pvc-profielen voor de bouwnijverheid prima cijfers bekend. Zo steeg de omzet met 5,8%, tot 330,2 miljoen EUR. Nog beter verging het de ebitda (bedrijfskasstroom) die met 36,4% klom, tot 34,6 miljoen EUR, terwijl de nettowinst verdrievoudigde, tot 13,1 miljoen EUR. In Rusland leverde de omzet 2,6% in, terwijl Turkije de omzet met 10,6% zag aantrekken. Deceuninck geeft geen becijferde prognoses voor het volledige boekjaar, maar meldt dat de kernmarkten, behoudens macro-economische verstoringen, een verdere groei laten zien. Op 2,10 EUR werd een dubbele bodem gevormd gevolgd, waarna de trend keerde tot stijgend.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Recticel (2 jaar)

Ondanks de daling van het Britse pond slaagde de producent van schuimrubber erin om de omzet met 2,8% op te krikken, tot 534,5 miljoen EUR, terwijl alle divisies een groei lieten zien: soepelschuim (+4,1%), slaapcomfort (+3,2%), isolatie (+4,3%) en automobiel (+2,8%). De rebitda (recurrente bedrijfskasstroom) groeide met 28%, tot 54,8 miljoen EUR, terwijl de nettowinst zelfs verdrievoudigde, tot 15,5 miljoen EUR. Recticel trok voor het volledige boekjaar de prognoses voor de rebitda op van +10% tot minstens +15%. De cijfers werden met een heuse koerssprong begroet, waarbij de trend keerde tot stijgend. Op 4,90 EUR ligt de eerste steun.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Sioen (2 jaar)

De groep actief in fijnchemicaliën en textiel gaf de halfjaarcijfers vervroegd vrij en ze waren dan ook prima. De omzet klom met 7%, tot 180,3 miljoen EUR, terwijl de operationele winst met 41% aantrok, tot 26,1 miljoen EUR. De winstmarge verbeterde van 11% tot 14,5%. De nettowinst nam iets minder snel toe, met 21%, tot 13,9 miljoen EUR, een gevolg van hogere belastingen en de koersdaling van het Britse pond. Sioen wil alleen kwijt dat de onderliggende trend van het eerste halfjaar zich zal doorzetten in het tweede semester. De trend van het aandeel blijft sterk à la hausse gericht. Op 20 en 19 EUR ligt de eerste steun en daarna op 18 EUR.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Ahold Delhaize; Deceuninck; Recticel; Sioen
Ahold Delhaize; Deceuninck; Recticel; Sioen
Ahold Delhaize; Deceuninck; Recticel; Sioen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content