De 54-jarige Varoufakis kreeg de afgelopen dagen nogal wat kritiek te slikken. Zo zou hij volgens het Griekse weekblad To Vima elke geloofwaardigheid hebben verloren doordat hij zich onder meer slecht zou hebben voorbereid op de bijeenkomst van ministers van Financiën van de eurozone, die vorige week in de Letse hoofdstad Riga werd gehouden.

Het zou bovendien niet de eerste keer zijn dat Varoufakis op een dergelijke negatieve manier bij zijn collega's opviel. In Riga zou hij daardoor volledig geïsoleerd zijn geraakt. "Wij weten niet of de minister-president (Alexis Tsipras) hem zal 'opofferen' in de hoop het land te redden", aldus To Vima het afgelopen weekend.

In andere Griekse media werden andere ministers van Financiën geciteerd die Varoufakis een 'amateur' en een 'gokker' noemen.

Varoufakis op zijspoor

Maandag raakte intussen bekend dat Varoufakis op een zijspoor wordt gezet door premier Tsipras, wat niet betekent dat hij meteen bedankt wordt voor bewezen diensten.

Maar toch. De positie van de Griekse minister van Financiën dreigt steeds meer ter discussie te staan, waarop Varoufakis de kat resoluut de bel aan bond via de microblogsite Twitter en de critici van antwoord diende met een historische quote, al komt die oorspronkelijk niet van hem.

Roosevelt

Varoufakis refereert met zijn quote 'They are unanimous in their hate for me and I welcome their hatred' aan de befaamde Madison Square Garden speech uit 1936, die de toenmalige Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt gaf drie dagen voor de presidentsverkiezingen . Roosevelt verdedigde in zijn laatste speech het New Deal-beleid, waarmee hij de VS tijdens zijn ambtsperiode uit het diepe dal van de Grote Depressie wilde trekken, en de Amerikaanse economie hervormen. Dat politieke beleid botste op nogal wat weerstand wegens de volgens sommige critici 'dictatuur van de uitvoerende macht'.

Varoufakis kreeg via zijn tweet prompt een resem steunbetuigingen te lezen.

(BO)

De 54-jarige Varoufakis kreeg de afgelopen dagen nogal wat kritiek te slikken. Zo zou hij volgens het Griekse weekblad To Vima elke geloofwaardigheid hebben verloren doordat hij zich onder meer slecht zou hebben voorbereid op de bijeenkomst van ministers van Financiën van de eurozone, die vorige week in de Letse hoofdstad Riga werd gehouden. Het zou bovendien niet de eerste keer zijn dat Varoufakis op een dergelijke negatieve manier bij zijn collega's opviel. In Riga zou hij daardoor volledig geïsoleerd zijn geraakt. "Wij weten niet of de minister-president (Alexis Tsipras) hem zal 'opofferen' in de hoop het land te redden", aldus To Vima het afgelopen weekend.In andere Griekse media werden andere ministers van Financiën geciteerd die Varoufakis een 'amateur' en een 'gokker' noemen. Maandag raakte intussen bekend dat Varoufakis op een zijspoor wordt gezet door premier Tsipras, wat niet betekent dat hij meteen bedankt wordt voor bewezen diensten.Maar toch. De positie van de Griekse minister van Financiën dreigt steeds meer ter discussie te staan, waarop Varoufakis de kat resoluut de bel aan bond via de microblogsite Twitter en de critici van antwoord diende met een historische quote, al komt die oorspronkelijk niet van hem.Varoufakis refereert met zijn quote 'They are unanimous in their hate for me and I welcome their hatred' aan de befaamde Madison Square Garden speech uit 1936, die de toenmalige Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt gaf drie dagen voor de presidentsverkiezingen . Roosevelt verdedigde in zijn laatste speech het New Deal-beleid, waarmee hij de VS tijdens zijn ambtsperiode uit het diepe dal van de Grote Depressie wilde trekken, en de Amerikaanse economie hervormen. Dat politieke beleid botste op nogal wat weerstand wegens de volgens sommige critici 'dictatuur van de uitvoerende macht'.Varoufakis kreeg via zijn tweet prompt een resem steunbetuigingen te lezen.(BO)