De 54-jarige bewindsman zou zich slecht hebben voorbereid op de bijeenkomst van ministers van Financiën van de eurozone, die de afgelopen dagen in de Letse hoofdstad Riga werd gehouden.

Het zou bovendien niet de eerste keer zijn dat de minister daardoor bij zijn collega's opviel. In Riga zou hij daardoor volledig geïsoleerd zijn geraakt. "Wij weten niet of de minister-president (Alexis Tsipras) hem zal 'opofferen' in de hoop het land te redden", schrijft To Vima.

In andere Griekse media werden andere ministers van Financiën geciteerd die Varoufakis een "amateur" en een "gokker" noemen.

Varoufakis reageerde zondag op Twitter op de berichtgeving. Daarin verwees hij naar een uitlating van de toenmalige Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt in 1936. "Zij zijn allen (zijn tegenstanders) eenstemmig in hun haat jegens mij en ik verwelkom hun haat", luidde het.

Meerderheid van de Grieken wil een akkoord met schuldeisers

Nog in Athene willen zeven op de tien Grieken dat Griekenland een akkoord bereikt met de schuldeisers, de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Een grote meerderheid van de Grieken vreest dat het land uit de eurozone verdwijnt als de onderhandelingen nog lang in het slop blijven. Dat blijkt uit een peiling waarvan de resultaten bekendraakten.

Liefst 71,9 procent van de Grieken vindt dat een akkoord met de schuldeisers de beste oplossing is voor het land. Nog 23,2 pct is voorstander van een breuk met Europa en 4,9 pct spreekt zich niet uit over de crisis. De Grieken zijn traditioneel voorstander van de euro en dat blijkt ook uit deze peiling: 72,9 pct wil niet dat Griekenland de euro vaarwel zegt. Iets meer dan 20 pct wil terug naar het tijdperk van de drachme, de gewezen nationale munt.

De peiling werd op 21 en 22 april afgenomen bij 1.007 Grieken over het hele land. De linkse regering van Alexis Tsipras (Syriza), die sinds januari aan de macht is, is nog altijd erg populair bij het merendeel van de Grieken. Toch steunt slechts de helft van de Grieken de politieke onderhandelingen van Tsipras met Europa.

(Belga/JH)

De 54-jarige bewindsman zou zich slecht hebben voorbereid op de bijeenkomst van ministers van Financiën van de eurozone, die de afgelopen dagen in de Letse hoofdstad Riga werd gehouden. Het zou bovendien niet de eerste keer zijn dat de minister daardoor bij zijn collega's opviel. In Riga zou hij daardoor volledig geïsoleerd zijn geraakt. "Wij weten niet of de minister-president (Alexis Tsipras) hem zal 'opofferen' in de hoop het land te redden", schrijft To Vima. In andere Griekse media werden andere ministers van Financiën geciteerd die Varoufakis een "amateur" en een "gokker" noemen. Varoufakis reageerde zondag op Twitter op de berichtgeving. Daarin verwees hij naar een uitlating van de toenmalige Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt in 1936. "Zij zijn allen (zijn tegenstanders) eenstemmig in hun haat jegens mij en ik verwelkom hun haat", luidde het.Nog in Athene willen zeven op de tien Grieken dat Griekenland een akkoord bereikt met de schuldeisers, de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Een grote meerderheid van de Grieken vreest dat het land uit de eurozone verdwijnt als de onderhandelingen nog lang in het slop blijven. Dat blijkt uit een peiling waarvan de resultaten bekendraakten. Liefst 71,9 procent van de Grieken vindt dat een akkoord met de schuldeisers de beste oplossing is voor het land. Nog 23,2 pct is voorstander van een breuk met Europa en 4,9 pct spreekt zich niet uit over de crisis. De Grieken zijn traditioneel voorstander van de euro en dat blijkt ook uit deze peiling: 72,9 pct wil niet dat Griekenland de euro vaarwel zegt. Iets meer dan 20 pct wil terug naar het tijdperk van de drachme, de gewezen nationale munt. De peiling werd op 21 en 22 april afgenomen bij 1.007 Grieken over het hele land. De linkse regering van Alexis Tsipras (Syriza), die sinds januari aan de macht is, is nog altijd erg populair bij het merendeel van de Grieken. Toch steunt slechts de helft van de Grieken de politieke onderhandelingen van Tsipras met Europa. (Belga/JH)