Greenspan, die van 1987 tot 2006 de hoogste baas was van de Amerikaanse koepel van centrale banken, ziet geen andere oplossing die voordelig is voor Griekenland of voor de overige eurolanden. Dat zei hij zondag in een interview met de Britse publieke omroep BBC.

"Het is een kwestie van tijd vooraleer iedereen inziet dat uit elkaar gaan de beste strategie is", zei hij.

De Grieken kozen bij de parlementsverkiezingen eind januari een andere politieke koers. De nieuwe regering wil opnieuw onderhandelen over de voorwaarden voor het Europese 'steunprogramma'. Dat heeft tot spanningen geleid met de overige eurolanden. (Belga/BO)

Greenspan, die van 1987 tot 2006 de hoogste baas was van de Amerikaanse koepel van centrale banken, ziet geen andere oplossing die voordelig is voor Griekenland of voor de overige eurolanden. Dat zei hij zondag in een interview met de Britse publieke omroep BBC."Het is een kwestie van tijd vooraleer iedereen inziet dat uit elkaar gaan de beste strategie is", zei hij. De Grieken kozen bij de parlementsverkiezingen eind januari een andere politieke koers. De nieuwe regering wil opnieuw onderhandelen over de voorwaarden voor het Europese 'steunprogramma'. Dat heeft tot spanningen geleid met de overige eurolanden. (Belga/BO)