Vraag naar ruwe diamanten kan tegen 2020 verdubbelen

Antwerpen staat bekend als dé diamantenstad, maar wereldwijd zijn er natuurlijk nog belangrijke centra waar diamanten worden verhandeld.

De totale markt voor diamanten wordt op jaarbasis op 60 miljard dollar geschat en ze vertoont nog steeds een stijgende trend. Die trend kan zich zelfs nog gaan versnellen.

De Hasseltse juwelier Denis Van Esser is van mening dat vooral de vraag naar diamanten van grote kwaliteit sterk kan gaan stijgen.

Hij heeft statistieken onder ogen gekregen, opgesteld door het bekende consultantbureau Bain & Co waarin wordt gesproken van een verdubbeling van de vraag naar ruwe diamanten tegen 2020.

Bain & Co stipt nogmaals dat die verdubbeling hoofdzakelijk het gevolg is van de toename van de middenklasse in China en India.

Chinezen en Indiërs zijn altijd grote kopers van diamanten geweest en zullen dat ook altijd blijven. De vraag vanuit die hoek van de wereld zal de diamantproducenten er toe aanzetten om hun productie te verhogen.

Vraag uitgedrukt in karaat zal met 6% stijgen

Bain stelde onlangs een rapport op voor het Antwerp World Diamond Centre, waarin stond te lezen dat de wereldproductie tegen 2020 ongeveer 175 miljoen karaat zal bedragen.

Daarmee zou de piek in de vraag uit 2007 moeiteloos worden doorbroken.

Van Esser onthield uit het rapport ook dat de vraag naar diamanten uitgedrukt in karaat met 6% zal stijgen. Rekening gehouden met het feit dat het aanbod jaarlijks maar met 2,60% stijgt, kunnen de prijzen voor diamanten alleen maar een stijgende trend vertonen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content