Spexit in plaats van Grexit: Spanje zal eurozone moeten verlaten

Op de financiële markten stijgt de spanning rond Spanje met de minuut, er wordt nu al volop gesproken over de Spexit. Dat betekent dat de verwachting toeneemt dat niet Griekenland maar wel Spanje als eerste de eurozone zal moeten verlaten.

Volgens Matthew Lynn van Strategic Economics is dit scenario veel waarschijnlijker dan dat eerst Griekenland de eurozone verlaat. Hoe een en ander in zijn werk zal gaan, moet nog afgewacht worden.

Lynn vreest namelijk voor een bank run in Spanje wanneer na Bankia nog andere Spaanse banken in moeilijkheden dreigen te raken.

Het zal duidelijk zijn dat in de gegeven omstandigheden de Europese beurzen nog altijd met verkoopdruk hebben af te rekenen. Ook de koers van de euro blijft onder druk staan.

Ablynx geeft op 4 juni bedrijfspresentatie

Ablynx heeft vandaag meegedeeld dat haar bedrijfspresentatie tijdens de jaarlijkse Jefferies 2012 Global Healthcare conferentie zal worden gewebcast op maandag 4 juni 2012 om 16u30 EST / 22u30 CET (Belgische tijd).

De presentatie, gevolgd door een vraag- en antwoordsessie, zal worden geleid door Dr Edwin Moses, Gedelegeerd Bestuurder en Voorzitter van Ablynx.

De presentatie zal live worden uitgezonden en is toegankelijk via de home page van Ablynx’ website www.ablynx.com. Een herhaling van de webcast blijft gedurende 30 dagen beschikbaar op de website.

Om een tijdige verbinding te verzekeren, wordt aanbevolen dat deelnemers een aantal minuten vóór de live webcast registreren.

AV Picanol

Gisteren vond een buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders van Picanol NV plaats. Op een totaal van 17.700.000 aandelen waren 15.652.468 (88,43%) aandelen op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd.

De buitengewone algemene vergadering heeft met eenparigheid van stemmen beslist om de beslissingen, zoals goedgekeurd op de jaarlijkse algemene vergadering van 18 april 2012 en op de buitengewone algemene vergadering van 18 april 2012, te bekrachtigen.

De notulen van de buitengewone algemene vergadering kunnen worden geraadpleegd op de website van de Picanol Group (www.picanolgroup.com).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content