Ook Europees resultatenseizoen komt deze week op snelheid

In de Verenigde Staten wordt het een bijzonder drukke week wat kwartaalcijfers betreft, met vandaag uiteraard grootbank Citigroup als blikvanger. Morgen krijgt Wall Street met Goldman Sachs, Intel en Johnson & Johnson zelfs al drie zwaargewichten die komen rapporteren.

In Europa komt de stroom kwartaalcijfers altijd wat later op gang, maar vanaf deze week woensdag mogen de eerste (voorlopige) kwartaalcijfers worden verwacht. Woensdag zijn er onder andere de resultaten van Core Labs, Econocom, Exact Holding en Melexis.

Donderdag wordt voor de Brusselse beurs een belangrijke dag, met de cijfers van CMB, Telenet en Deceuninck. Daarnaast komt ook Sligro met resultaten.

Vrijdag wordt de week dan afgesloten met Ziggo, waarna we volgende week al heel wat bedrijfsrapporteringen tegemoet mogen zien.

Ongedekt kopen van CDS verboden vanaf 1 november

Vanaf 1 november is het verboden om nog ongedekt kredietbescherming te kopen op staatsleningen van EU-landen middels CDS.

Hierdoor zullen er volgens Theodoor Gilissen Bankiers naar verwachting veel minder partijen in de markt zijn en de liquiditeit van deze CDS zal een stuk minder worden.

Omdat het verplicht wordt risico’s af te dekken met een CDS van hetzelfde land als waar men risico loopt, zal de handel in de iTraxx SovX Western Europe en de iTraxx SovX CEEMA worden gestaakt.

De werkloosheid in de VS daalde in september van 8,1% naar 7,8%. Dit sterk meevallende cijfer zorgde voor een stijging van de rente op veilige staatsobligaties.

Meer risicovolle obligaties profiteerden echter: risico-opslagen van bedrijfsobligaties, perifere EMU-staatsobligaties en Emerging Market Debt lieten forse dalingen zien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content