Melexis gaat in de kosten snoeien

In lijn met wat Melexis reeds aankondigde in het vorige persbericht van 26 november 2008, verwacht het bedrijf dat de Q4/08 verkopen rond de 33,50 miljoen euro zullen liggen.

De terugval in verkopen in Q4/08 en de verwachte verderzetting van deze trend in Q1/09 houdt meer verband met industriële dynamiek dan met vraag en aanbod.

Teneinde de uitgaven aan te passen aan de huidige situatie heeft het management in december de beslissing genomen om een globaal kostefficiëntieprogramma op te starten dat het volgende zal omvatten:

• Een globale personeelsvermindering van 10% ten opzichte van 30 september 2008. Het grootste deel hiervan zal gerealiseerd worden in HY1/09.

• Een sluiting van de productie gedurende 2 weken in Q1/09 en de mogelijkheid tot een 6 maand durende werktijdvermindering met 30% vanaf week 7 in de fabriek van Erfurt ( dergelijke plannen zijn er momenteel niet voor de andere vestigingen.

• De verderzetting en versnelling van de efficientie-verhogende & optimalisatieprogramma’s die reeds in 2008 opgestart waren.

• Een nieuwe herziening en stroomlijning van de kostenstructuur. De overeenstemmende herstructureringskosten zullen niet meer dan 1 miljoen EUR bedragen en zullen voorzien worden tijdens Q4/08.

De eerste resultaten van deze acties zullen zichtbaar worden tijdens het eerste kwartaal van 2009. Eens alles volledig geïmplementeerd is zal dit leiden tot een duurzame
kostenbesparing van 4 miljoen EUR op jaarbasis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content