Koers Telenet kan duwtje in de rug krijgen, beleggers gaan hogere biedprijs vragen

De verhandelde volumes op de Europese beurzen waren gisteren veel kleiner dan anders, wat uiteraard te maken had met de doortocht van de orkaan Sandy in de Verenigde Staten. Daardoor zijn de Amerikaanse beleggers momenteel niet actief en dat laat zich wereldwijd gevoelen.

De handel in aandelen die deel uitmaken van de Stoxx Europe 600 lag meer dan 30% lager dan het gemiddelde over de afgelopen weken.

Hierbij moet nog worden opgemerkt dat er een bijzonder drukke handel was in aandelen UBS, de Zwitserse bank die een zware herstructurering aankondigde.

Onafhankelijk expert neemt besluit over prijsvork voor Liberty Global bod

Telenet maakte bekend dat het bedrijf het verslag van Lazard SPRL ontvangen heeft. Lazard is de onafhankelijke expert die de onafhankelijke bestuurders van de raad van bestuur van Telenet overeenkomstig de Belgische overnamewetgeving hebben aangesteld in verband met het op 20 september 2012 (Centraal-Europese Tijd) door Liberty Global, Inc. aangekondigde voorgenomen vrijwillig en voorwaardelijk openbaar overnamebod in contanten op alle aandelen en andere effecten van Telenet die toegang geven tot stemrecht en die nog niet in haar bezit zijn of in het bezit van Telenet, tegen een biedprijs op basis van EUR 35 per gewoon aandeel.

Overeenkomstig de Belgische overnamewetgeving was Lazard gevraagd om de effecten van Telenet waarop het Voorgenomen Bod slaat te waarderen en zal het verslag van Lazard worden opgenomen in het prospectus dat door Liberty Global zal worden neergelegd bij de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten.

Lazard heeft verschillende waarderingsmethodes gebruikt in het kader van haar eigen waardering van de prijs per aandeel van Telenet. Op basis van deze waarderingsmethodes heeft Lazard Telenet gewaardeerd binnen een vork van EUR37 tot EUR42 per aandeel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content