Goudprijs op het laagste niveau voor de afgelopen twee weken

De Amerikaanse beurzen zijn vandaag lager gesloten, met relatief beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. Het is opvallend dat Wall Street veel beter standhoudt dan de Europese beurzen.

Bij het slot van de handel stonden de Nasdaq en de S&P 500 respectievelijk 0,34% en 0,38% in het rood, terwijl de Dow Jones een verlies van 0,63% moest bekennen. De Dow Jones kon echter standhouden boven het niveau van 13.000 punten.

Met name de technologiesector presteerde eerder zwak, wat te maken had met relatief zwakke resultaten bij Intel en IBM. In de energiesector was Chesapake Energy een opvallende daler, dit in reactie op berichten dat de topman van het bedrijf geld uit de kas zou hebben gebruikt voor persoonlijke doeleinden.

Goudprijs op het laagste niveau voor de afgelopen twee weken

Op de valutamarkten veranderde er uiteindelijk niet zo veel, zodat bij het slot van de handel voor één euro 1,3122 dollar werd betaald. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie daalde tot 1,982%. De US Treasuries spelen al een tijdje haasje-over met de kaap van 2%.

Een troy ounce goud werd op 1638,80 dollar ruim 10 dollar goedkoper, maar de goudprijs raakt eigenlijk nog altijd niet echt van plaats. Vanavond werd niettemin afgesloten op het laagste niveau voor de afgelopen 2 weken. Ruwe olie (US Crude) werd eveneens goedkoper, voor een vat ruwe olie werd nog iets meer dan 102,50 dollar betaald.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content