Geert Van Herck (Leleux AB): “Instapmoment bij Pfizer

Pfizer heeft in het tweede kwartaal van 2010 de nettowinst met 9,5% zien stijgen dankzij de overname van Wyeth en een toename in de verkoop van zijn belangrijkste medicijnen Lipitor en Celebrex.. De nettowinst kwam in het tweede kwartaal uit op 2,48 miljard $ (0,31 $ per aandeel) in vergelijking tot 2,26 miljard $ (0,34 $ p.a.) in dezelfde periode één jaar eerder. De aangepaste nettowinst (rekening houdend met de overname van Wyeth) steeg in het tweede kwartaal van 2010 tot 0,62 $ p.a. tegenover 0,48 $ p.a. in dezelfde periode één jaar eerder.

Geert Van Herck (Leleux AB): “Daarnaast zag het bedrijf door de overname van Wyeth de omzet stijgen tot 17,3 miljard $ in vergelijking met 10,9 miljard $ één jaar eerder. Analisten geraadpleegd door Thomson Reuters rekenden op een aangepaste nettowinst van 0,52 $ p.a. bij een omzet van 16,65 $ miljard. Voor het hele jaar verwacht Pfizer een winst per aandeel van 0,95 $ tot 1,10 $ p.a. en een aangepaste nettowinst van 2,10 $ tot 2,20 $ p.a.”

Over de koersontwikkeling kan Van Herck kort zijn : sinds de start van dit jaar was deze ontgoochelend: “Of de hervormingsplannen voor de Amerikaanse gezondheidszorg er voor iets tussen zitten, is moeilijk te zeggen. Wel zien we twee interessante feiten die ons optimistisch stemmen. Ten eerste de divergentie tussen koers en RSI-indicator bij de bodem van juli. Ten tweede de “gap” op 3 juli bij de publicatie van de recentste resultaten. Het duidt op een versnelling van de stijging. De huidige zijwaartse correctie biedt dynamische beleggers al een instapmoment. Neutrale profielen stappen in bij een opwaartse uitbraak boven 17,38 $. Stop loss is de bodem van juli 2010 : 14 $.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content