Galapagos krijgt EUREKA innovatie-label en OSEO funding

Galapagos kondigde aan dat het voor haar antilichamen-programma met MorphoSys en haar SARM programma financiële steun krijgt van de Franse overheidsinstantie OSEO.

Galapagos ontvangt twee rentevrije leningen met een totale waarde van €1,2 miljoen voor de komende twee jaar. Galapagos zal deze funding gebruiken voor de gedeeltelijke financiering van het SARM preklinisch onderzoek met kandidaat medicijn GLPG0492 tegen cachexia, en voor de antilichamen-alliantie met MorphoSys.

De Galapagos-MorphoSys alliantie heeft ook het innovatie label (E! 5036 GALASYS) gekregen van EUREKA, een Europees netwerk dat met internationale samenwerking de Europese concurrentiepositie vergroot. Door dit EUREKA-label heeft Galapagos de OSEO-funding gekregen als financiële steun voor de alliantie.

Het EUREKA-label betekent een erkenning voor de innovatie van de partners om nieuwe antilichaam-medicijnen te ontwikkelen. Deze medicijnen vormen een snelgroeiende markt, op dit moment goed voor meer dan €20 miljard.

Galapagos en MorphoSys ontwikkelen volledig humane antilichamen die worden gezien als de nieuwe generatie therapeutische antilichamen.

“Deze OESO-funding voor ons R&D centrum in Parijs gaat twee zeer innovatieve programma’s ondersteunen. Zonder deze steun hadden we de programma’s intern moeten bekostigen,” zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. “Beide programma’s liggen op schema, ons SARM kandidaat medicijn zal begin volgend jaar in de kliniek getest gaan worden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content