Duitse 10-jarige rente kan terugvallen tot 1,25%

Achilleas Georgolopoulos, fixed-income strategist bij Lloyds Banking Group Plc in Londen, is van mening dat Angela Merkel ondanks haar verkiezingsnederlaag niet zal toegeven en zal blijven aandringen op bijkomende besparingen. Die waarschuwing is uiteraard op de eerste plaats aan het adres van Griekenland gericht.

De Duitse financieminister Wolfgang Schaüble herhaalde in een interview in de Sueddeutsche Zeitung tijdens het weekend dat lidstaten van de Eurozone die niet willen besparen niet gedwongen kunnen worden om in de eurozone te blijven. Ook deze waarschuwing is aan het adres van Griekenland gericht.

Andrew Roberts en Harvinder Sian, strategen bij Royal Bank of Scotland Group Plc in Londen, denken dat de vlucht naar Duitse staatsobligaties in de komende dagen gewoon verder zal aanhouden. De Duitse 10-jarige rente kan terugvallen tot 1,25%, aldus beide strategen.

Recorddieptepunten voor rendementen op Duitse staatsobligaties

De rendementen op Duitse staatsobligaties met looptijden van 2-, 5-, 10- en 30-jaar lieten vandaag alvast nieuwe dieptepunten optekenen.

Het rendement op de 30-jarige staatsobligatie daalde met 13 basispunten tot 2,072%, het rendement op de 10-jarige tot 1,434% en dat op de 5-jarige tot 0,479%.

Duitse staatsobligaties met een looptijd van 2 jaar brachten nog 0,479% op. Het rendement op de 10-jarige Nederlandse daalde met 8 basispunten tot 1,95%, het rendement op de 10-jarige Finse viel terug tot 1,79%. Het was al de derde dag op rij dat de Finse staatsobligaties in koers stegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content