Downgrading Mobistar (SG Private Banking)

De Europese telecomsector daalde in 2008 met 37%, zo merkt SG Private Banking op. Defensieve telecombedrijven zoals Mobistar, KPN en Belgacom, presteerden het sterkst.

Deze bedrijven vertoonden nauwelijks winstgroei, maar legden wel een sterke focus op aandeelhoudersremuneratie via dividenden of inkoop van eigen aandelen.

Voor 2009 verwacht SG Private Banking verdere regulering van de tarieven, de veiling van nieuwe mobiele licenties én een daling van de verkoop van mobilofoons.

Mobistar was het best presterende telecomaandeel dankzij het positieve winstmomentum, de hoge visibiliteit, de aantrekkelijke aandeelhoudersremuneratie (dividend, kapitaalvermindering én inkoop eigen aandelen) én de lage schuldgraad.

Omwille van de sterke outperformance in 2008, het gebrek aan koerskatalysatoren in 2009 én de waardering die boven het sectorgemiddelde ligt, verlaagt SG Private Banking het advies van kopen tot houden.

De bank verwijdert het aandeel uit de Stocks to Buy en zet France Télécom in de plaats. France Télécom is één van de goedkoopste aandelen in de sector. Na de mislukte overname van TeliaSonera verwacht SG Private Banking enkel kleine, selectieve acquisities in Afrika en Azië.

Op 4 maart wordt een nieuw strategisch plan aangekondigd. SG Private Banking verwacht de aankondiging van een inkoop van eigen aandelen of de uitkering van een uitzonderlijk dividend.
In anticipatie hierop verhoogt SG Private Banking het advies van houden tot kopen met een verhoogd koersdoel van 24 EUR (was 20 EUR).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content