De dood van aandelen? Verwachtingen zijn historisch laag

Ondanks de politieke strubbelingen blijven de perspectieven voor de Belgische beurs overwegend positief, zo blijkt uit de ING-BeleggersBarometer. Zo verwacht 36% van de ondervraagde Belgen een verdere beursstijging in de komende drie maanden.

Amper 14% ziet de beurskoersen dalen. Ook hier speelt het taalverschil opnieuw een rol. Liefst 42% van de Nederlandstaligen is overtuigd van een positief beursverloop, terwijl bij de Franstaligen maar 26% “beursstieren” te vinden zijn.

Een andere opmerkelijke vaststelling is dat de rendementsverwachtingen voor een beursbelegging niet echt hooggespannen zijn. Liefst 60% van de Belgen denkt dat een beursbelegging in het komende decennium jaarlijks minder dan 5% zal opleveren!

Sinds de start van de ING-BeleggersBarometer in 2004 zijn er nooit meer mensen geweest die zo’n magere beursverwachtingen koesterden.

Dat verklaart waarom het jaarlijks beursrendement nog op amper 4,7% wordt geschat, een absoluut dieptepunt.

Niet alleen blijkt de typische Belgische belegger niet te bestaan. De vraag is of de Belgische aandelenbelegger ook geen uitstervend ras is, als men ziet hoe weinig er nog van een beursbelegging verwacht wordt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content