Beleggers ontdekken eindelijk hun behoefte aan het nemen van risico

Gedurende de hele schuldencrisis in de eurozone heeft AllianzGI een positieve visie gehad op de toekomst van de euro en verkondigd dat beleggers meer gepaste risico’s moeten nemen in hun portefeuilles.

Terwijl er tekenen zijn van economische stabiliteit en groeiend vertrouwen dat het ergste van de crisis nu achter ons is, zijn we er van overtuigd dat regeringen en centrale banken vooralsnog de weg van financiële repressie zullen blijven bewandelen.

Zo proberen ze economieën te helpen om uit de schulden te groeien, waarmee ze spaarders de rekening laten betalen. Het is daarom een zeer positief teken uit de RiskMonitor van AllianzGI dat aandelen worden genoemd als bezit dat waarschijnlijk het meeste rendement zal bieden op het genomen risico.”

Volgens 60% van de respondenten zal aandelenrisico het meest opleveren de komende drie jaar. Kredietrisico wordt slechts door 32% genoemd.

Meer dan 90% verwacht dat de opbrengst op aandelen wereldwijd positief zal zijn met rendementsverwachtingen rond de 6%. Over het geheel genomen blijkt dat beleggers meer bereidheid hebben om risico’s te nemen. Assetallocatie is meer gericht op macrofactoren dan in het verleden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content