Beleggerscompetitie: speel mee en win 10.000 euro

© Dino

Van maandag 18 februari tot vrijdag 26 april 2019 loopt de 21ste editie van de Beleggerscompetitie, het jaarlijkse event ingericht door Trends en Keytrade Bank.

Van maandag 18 februari tot vrijdag 26 april 2019 loopt de 21ste editie van de Beleggerscompetitie, het jaarlijkse event ingericht door Trends en Keytrade Bank. Gedurende tien weken kan iedere belegger die ten minste 18 jaar oud is en gedomicilieerd is in België zijn beleggingscapaciteiten uittesten, zonder het risico een financiële kater te lopen. De eindwinnaar sleept de hoofdprijs, een beleggingsportefeuille ter waarde van 10.000 euro, in de wacht. De Beleggerscompetitie wordt in realtime gespeeld met realtimekoersen. Dat maakt het spel nog realistischer.

Elke week valt aan de beste speler van het weekklassement een aandeel naar keuze ter waarde van 1000 euro ten deel. Ook dit jaar is er een afzonderlijke competitie voor studenten. De deelnemers moeten zijn ingeschreven aan een universiteit of een hogeschool en mogen maximaal 25 jaar oud zijn. De beste speler in die categorie krijgt een beleggingsportefeuille van 5000 euro als prijs.

Aan het begin van de competitie krijgt iedere speler 100.000 euro virtueel geld, waarmee hij of zij kan beleggen in een selectie aandelen die noteren op Euronext Brussel, Amsterdam en Parijs, en op de aandelen van de Duitse DAX-index. Daarnaast kunnen de deelnemers beleggen in een selectie trackers, waaronder trackers om in te spelen op een baisse. Tot slot is het mogelijk turbo’s te verhandelen tot 5 procent van de waarde van de portefeuille.

De spelers kunnen bijkomend 100 euro virtueel geld in de wacht slepen door elke dag een eenvoudige quizvraag correct te beantwoorden. Aan het einde van het spel is de deelnemer die zijn portefeuille het meest in waarde heeft doen toenemen de winnaar. Wie zijn beleggingskunde wil vergelijken met die van vrienden, kennissen of collega’s, kan een subleague oprichten waarin de resultaten worden vergeleken. Net als vorig jaar kunnen die spelers medailles verdienen. Die hebben geen invloed op het eindklassement. Deelnemers die medailles verzamelen, kunnen Trends tot drie maanden gratis digitaal lezen.

Van maandag 11 tot en met vrijdag 15 februari loopt de testweek, waar de kandidaat-deelnemers kunnen oefenen. Op vrijdagavond worden de scores opnieuw op nul gezet en op maandag 18 februari gaat de wedstrijd echt van start. Aarzel niet en schrijf u vandaag nog in op beleggerscompetitie.be.

De Beleggerscompetitie is een spel. De bedoeling is de deelnemers vertrouwd te maken met alle aspecten van het beleggen in aandelen, turbo’s, EFT’s en trackers. Een horizon van iets meer dan twee maanden is uiteraard bijzonder kort voor een echte aandelenbelegger. Daarom is de situatie van een deelnemer aan dit spel anders dan wanneer een belegger met echt geld zou beleggen op de echte beurs. Een ernstige belegger zoekt naar kwaliteit en rendement op middellange en langere termijn. Een deelnemer aan de Beleggerscompetitie zal met die ingesteldheid vrijwel zeker niet winnen. Wie kans wil maken op de prijzenpot, moet risico’s nemen.

Toch is de Beleggerscompetitie nuttig, want ze geeft iedereen de kans de noodzakelijke basiskennis op te doen die essentieel is om verantwoord te beleggen. De deelnemers kunnen alle belangrijke aspecten van het beleggen op de beurs leren kennen, zonder dat ze een financieel risico lopen. Dat ze er nog een mooi bedrag mee kunnen verdienen, is meegenomen. Het zou mooi zijn als de wedstrijd de deelnemers warm kan maken voor het echte werk: beleggen op de echte aandelenmarkten. Haal het passieve geld van de spaarboekjes, investeer het in de economie, het bedrijfsleven, en bouw zo een aardig vermogen op. Veel spelplezier en ook veel geluk!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content