Schoonmaakploeg bij Opel Antwerpen legt het werk neer

© belga

De 66 werknemers van het schoonmaakbedrijf Dussmann die in onderaanneming voor Opel Antwerpen werken, hebben sinds dinsdagnamiddag het werk neergelegd. Dat melden de vakbonden ACV en ABVV woensdag.

De bonden eisen met hun staking van onbepaalde duur een waardig sociaal plan voor de werknemers. Als het moederbedrijf General Motors (GM) zou beslissen de activiteiten in ons land stop te zetten, dreigen de schoonmakers bij Dussman hun werk te verliezen.

Volgens de vakbonden ACV en ABVV is GM niet bereid een waardig sociaal plan te financieren, hoewel dat contractueel afgesproken werd met de firma Dussmann. Het schoonmaakbedrijf zou naar verluidt een sociaal plan in het contract hebben laten opnemen, wat nu door GM in twijfel wordt getrokken.

Volgens vakbondssecretatris Bram Hollanders van het ACV “flirt General Motors met het idee het eenzijdig stopzetten van het contract met Dussmann in faling af te dwingen.” Op die manier zou de werknemer een degelijk sociaal plan worden ontzegd en een deel van de kostprijs worden doorgeschoven naar de belastingbetaler, luidt het in het gezamenlijke persbericht van de
vakbonden.

De bonden benadrukken nog dat de stakende arbeiders essentiële taken in het productieproces uitvoeren, waardoor de mogelijkheid bestaat dat de productie bij Opel in het gedrang komt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content