Obligaties Obligaties Turkse lira in vrije val De Turkse lira verkent nieuwe dieptepunten, nu Turkije diep verdeeld is door de arrestatie van Erkem Imamolu, de burgemeester van Istanbul. Het land staat in rep en roer, de beurs keldert en de leden van de centrale bank zijn in het weekend bijeengeroepen om de crisis op de financiële markten te onderdrukken.
Beleggen Beleggen 4 Duitse defensieaandelen: van schaamvlek tot economische bazooka Duitse defensieaandelen, met Rheinmetall op kop, zitten in de lift. Duitsland pakt uit met een ‘bazooka’ van 1.500 miljard euro, geld dat het land in de komende tien jaar wil uitgeven aan defensie en infrastructuur. Ook veel andere Europese landen trekken de geldbuidel open voor defensie, waarvan ook Duitse defensieaandelen profiteren. Dit zijn de belangrijkste op een rij.
Adviezen voor beleggen Adviezen voor beleggen Vooruitblik op de beurs: wat staat ons deze week te wachten? Ook deze week wordt een bijzonder boeiende week op de financiële markten. Elke dag kan er verrassend nieuws komen. Uit het zeer gevulde aanbod halen we de meest belangwekkende gebeurtenissen naar voren.
Adviezen voor beleggen Adviezen voor beleggen Aandelenduel: Rheinmetall versus BAE Systems In deze rubriek gaan twee secorgenoten of verwante bedrijven in duel. Dat doen ze aan de hand van vijftien financiële parameters. Het aandeel dat het meeste duels wint, krijgt de voorkeur van de redactie van Trends Beleggen. Deze week zetten we twee nieuwe beurssterren tegenover elkaar, de defensiewaarden Rheinmetall en BAE Systems.
Beleggen Beleggen Trends Poll: wordt het een rampjaar voor de bitcoin? De prijs van de bitcoin is onder 85.000 dollar gezakt. Bij de inauguratie van de Amerikaanse president Donald Trump schommelde die nog rond 100.000 dollar. Investeerders blijven op hun honger zitten wat soepelere cryptoregulering in de Verenigde Staten betreft. Daarnaast hebben meerdere cryptoschandalen de koers negatief beïnvloed. Wordt 2025 een jaar van verlies voor de bitcoin? Breng uw stem uit onderaan in dit artikel.
Macro-economie & beleid Macro-economie & beleid Defensieveteraan Freddy Versluys (OIP) over de 'zieke' NAVO: 'Zonder aankopen uit Europa kan Amerikaanse defensie niet overleven' Defensieveteraan Freddy Versluys werkte als CEO van OIP bijna vier decennia in een "afgeschreven sector". Vandaag beleeft zijn bedrijf recordjaren. "Europa heeft zijn defensie de voorbije twintig jaar volledig afgebouwd. Want de wereld zou vredevol worden. Hoe naïef kun je zijn?"
Beleggen Beleggen Update Wat is Rheinmetall, de Europese defensiehoop en ster op de beurs van Frankfurt? Rheinmetall, de fabrikant van wapens, munitie en pantservoertuigen, veranderde van een schaamvlek van de Duitse industrie in de nieuwe hoop voor de Europese defensie. Het aandeel noteert sinds begin dit jaar ruim 100 procent hoger op de beurs van Frankfurt, en verder is ook de omzet van de defensietak met 50 procent toegenomen. Wat moet u weten over Rheinmetall en is er nog marge voor meer beurssucces?
Internationale aandelen Internationale aandelen Rheinmetall mikt op omzetverdubbeling in 2027 Er zijn nog kansen voor het Rheinmetall-aandeel op de middellange termijn.
Macro-economie & beleid Macro-economie & beleid Westerse defensie rijdt een race tegen de tijd: dit zijn de drie grote problemen De oorlog in Oekraïne, de stoere taal van Vladimir Poetin en de dreigende terugkeer van Donald Trump in het Witte Huis doen alle alarmbellen afgaan in de westerse militaire hoofdkwartieren. Nieuwe tijden vragen om een nieuw soort defensie, en liefst zo snel mogelijk. Daar wringt het schoentje.
Investeren Investeren Defensieaandelen krijgen nieuw elan door oorlog in Israël Het conflict tussen Hamas en Israël duwt beleggers opnieuw richting defensieaandelen en olie- en gasproducenten. Sinds de oorlog in Oekraïne uitbrak eind februari 2022 zitten deze sectoren in de lift. Met de oorlog in Israël krijgt die rally een tweede adem.
Internationale aandelen Internationale aandelen Drie favorieten in groeisector defensie De aanslepende oorlog in Oekraïne en andere geopolitieke spanningen leiden tot almaar stijgende defensie-uitgaven. Europese defensieconcerns profiteren daar nog steeds sterker van dan hun Amerikaanse concurrenten.