Ondernemen Ondernemen Wissel aan de top bij OMP: Paul Vanvuchelen volgt Anita Van Looveren op als CEO Wissel van de wacht bij OMP, een Vlaamse wereldleider in planningssoftware voor bedrijven. Anita Van Looveren stopt na meer dan 25 jaar als CEO en wordt voorzitter van de raad van bestuur. OMP-veteraan Paul Vanvuchelen neemt de fakkel als CEO over. "Bedrijven met een sterke planningscultuur zijn het best tegen stormen bestand. Planning is hot in de directiekamers van de grote bedrijven", zeggen Anita Van Looveren en Paul Vanvuchelen.
Investeren Investeren Update Geeft meerwaardebelasting doodsteek aan obligaties? En wat betekent dat voor de staatsbon? In de nota-De Wever is sprake van een meerwaardebelasting van 10 procent op obligaties en aandelen. Op 4 september loopt de staatsbon af, waarop een half miljoen Belgen voor bijna 22 miljard euro hebben ingetekend. De staatsbon is een soort obligatie en een opstapje richting beleggen in obligaties. Wat betekent een bijkomende belasting voor die beleggingen?
Ondernemen Ondernemen Rudi Deruytter (CEO CKV Bank) gaat met pensioen: ‘Ik heb het gevoel dat de arrogantie bij de banken terugkeert’ Rudi Deruytter is wellicht de meest onderschatte bankier van het land. Hij maakte van CKV, een West-Vlaamse kmo in de financiële sector, een stabiele en winstgevende nichebank. Deruytter kijkt vaak kritisch naar zijn sector. "De interne bedrijfscultuur van veel grootbanken blijft gericht op het belang van de bank en niet op dat van de klant."
Nieuws Nieuws Fluxys is tweede Belgische bedrijf op Oekraïense lijst met 'sponsors van oorlog' Oekraïne heeft de Belgische gasnetbeheerder Fluxys toegevoegd aan zijn lijst van "internationale sponsors van de oorlog". De reden is dat Fluxys via de haven van Zeebrugge de Russische handel in vloeibaar aardgas (lng) faciliteert, zo zeggen de organisaties Bond Beter Leefmilieu, Greenpeace en Vredesactie donderdag. Fluxys zegt onder meer dat het zijn contracten moet naleven, omdat er geen sancties zijn tegen Russisch gas.
Internationale aandelen Internationale aandelen Vertekend beeld bij Nestlé Het aandeel is historisch zeker niet duur, maar in dit renteklimaat zien we de waardering niet veel oplopen.
Inspiratie Inspiratie Antwerps bedrijf PolyPerception sorteert uw pmd met artificiële intelligentie Trends verzamelt spraakmakende thema’s en verhalen. PolyPerception verdient het logo omdat het de recyclage van plastic verbetert. PolyPerception ziet dankzij artificiële intelligentie welk afval niet bij de pmd hoort en haalt dat eruit. Het Antwerpse impactbedrijf trok al de aandacht van grote multinationals.
Internationale aandelen Internationale aandelen Strategisch kantelpunt voor Unilever In deze onzekere tijden is Unilever een aanrader als defensieve waarde in de portefeuille.
Internationale aandelen Internationale aandelen Nestlé beschermt zijn winstmarges Ondanks forse prijsverhogingen blijven de verkopen bij Nestlé op peil. Zo kan het voedingsmiddelenconcern de kosteninflatie pareren en de winstmarges beschermen.
Beleggen Beleggen De 5 favoriete aandelen van… Laurence De Munter (SDM) Hoe vergaat het de beurshandel in economisch wankele tijden? Trends polst wekelijks bij waarnemers van de aandelenmarkten naar de solide effecten die hun voorkeur wegdragen.
Ondernemen Ondernemen 10 managementlessen van captain of industry Ronnie Leten bij zijn afscheid als voorzitter van Ericsson Ronnie Leten zwaait af als voorzitter van de telecomgigant Ericsson. Daarmee nadert het einde van de topcarrière van de Limburgse captain of industry en de voormalige CEO van Atlas Copco, die voor Trends zijn managementlessen opsomt.
Consumeren Consumeren Monique Goyens (consumentenorganisatie BEUC): ‘Sommige bedrijven moeten dringend in eigen boezem tasten’ De inflatie raakt de mensen in hun portefeuille. Dat merkt ook Monique Goyens, die de Europese consumentenorganisatie BEUC leidt. Ze trekt aan de alarmbel en pleit voor een kordaat consumentenbeleid, om de koopkracht beter te beschermen.
Internationale aandelen Internationale aandelen Drie straffe Amerikaanse dividendgroeiers Het aanbod van dividendaandelen is in de Verenigde Staten vele malen groter dan in Europa, waar de dividendaristocraten als Novartis, Nestlé, Roche en Sanofi, het dividend nauwelijks verhogen.