Bekijk ook de video's van Jan Hautekiet, Marc Herremans en Michel Vandenbosch. Morgen is het de beurt aan filmjournalist Dave Mestdach.

1. The Godfather

Wouter Torfs, topman van de gelijknamige schoenenketen, kan moeilijk een scene kiezen uit zijn favoriete filmtrilogie, The Godfather: "Ik heb alledrie de films al zeker vijf keer gezien en ik kan er naar blijven kijken. Het verhaal, de acteerprestaties, de soundtrack, ... Het zit gewoon geweldig goed in elkaar. Misschien spreekt het mij ook aan omdat het in essentie over een familiebedrijf gaat. Maar daar houdt de vergelijking met de Don Corleones op (lacht)."

2. Il Postino

"De film van Michael Radford over de vriendschap tussen dichter Pablo Neruda en een eenvoudige postbode is van een ontroerende schoonheid. De film illustreert bijzonder mooi dat verschillende achtergronden, een intellectueel en een man van eenvoudige komaf, een diepe vriendschap niet in de weg hoeft te staan."

1. The GodfatherWouter Torfs, topman van de gelijknamige schoenenketen, kan moeilijk een scene kiezen uit zijn favoriete filmtrilogie, The Godfather: "Ik heb alledrie de films al zeker vijf keer gezien en ik kan er naar blijven kijken. Het verhaal, de acteerprestaties, de soundtrack, ... Het zit gewoon geweldig goed in elkaar. Misschien spreekt het mij ook aan omdat het in essentie over een familiebedrijf gaat. Maar daar houdt de vergelijking met de Don Corleones op (lacht).""De film van Michael Radford over de vriendschap tussen dichter Pablo Neruda en een eenvoudige postbode is van een ontroerende schoonheid. De film illustreert bijzonder mooi dat verschillende achtergronden, een intellectueel en een man van eenvoudige komaf, een diepe vriendschap niet in de weg hoeft te staan."