Brussels Airport nam zondagavond de beslissing om alle vertrekkende vluchten die maandag voorzien waren op de luchthaven te annuleren omwille van veiligheidsredenen. Er bleken steeds minder bewakingsagenten van firma G4S te zullen werken, waardoor de wachttijden tot boven de acht uur zouden kunnen oplopen. Daarom besliste de luchthaven om de activiteiten maandag te beperken.

In totaal zijn 232 vluchten met vertrek op Brussels Airport geschrapt, terwijl bij de inkomende vluchten een op de vier uitgevoerd wordt. De vrachtvluchten kunnen gewoon doorgaan. De staking heeft een impact op zowat 30.000 vertrekkende passagiers.

'Het is een erg uitzonderlijke beslissing om alle vertrekkende vluchten te annuleren', zegt woordvoerster Pierard. 'Het is al gebeurd dat de luchthaven stil ligt door extreme weersomstandigheden, maar dit is zeker uitzonderlijk.'

Luchtvaartmaatschappij TUI fly heeft een groot deel van haar vluchten maandag omgeleid naar de luchthavens van Oostende, Antwerpen en Luik, en vluchten verplaatst naar dinsdag.

Enkele tientallen reizigers zijn maandagochtend toch naar de luchthaven gekomen. Het aanwezige personeel en vrijwilligers helpen hen en beantwoorden hun vragen. 'We vragen reizigers om het callcenter van hun luchtvaartmaatschappij te contacteren voor een eventuele terugbetaling of herboeking', aldus de luchthaven.

Komende week nog acties

Dinsdag zal de luchthaven weer operationeel zijn zoals anders. Omdat bepaalde vluchten van maandag verzet zijn naar dinsdag, wordt het mogelijk wel drukker, met wellicht langere wachttijden dan normaal.

Komende week worden nog enkele stakingsacties in de luchtvaartsector verwacht. De vakbonden van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines staken op 23, 24 en 25 juni. Bij Ryanair leggen de piloten en het cabinepersoneel het werk neer op 24, 25 en 26 juni.

Brussels Airport nam zondagavond de beslissing om alle vertrekkende vluchten die maandag voorzien waren op de luchthaven te annuleren omwille van veiligheidsredenen. Er bleken steeds minder bewakingsagenten van firma G4S te zullen werken, waardoor de wachttijden tot boven de acht uur zouden kunnen oplopen. Daarom besliste de luchthaven om de activiteiten maandag te beperken.In totaal zijn 232 vluchten met vertrek op Brussels Airport geschrapt, terwijl bij de inkomende vluchten een op de vier uitgevoerd wordt. De vrachtvluchten kunnen gewoon doorgaan. De staking heeft een impact op zowat 30.000 vertrekkende passagiers.'Het is een erg uitzonderlijke beslissing om alle vertrekkende vluchten te annuleren', zegt woordvoerster Pierard. 'Het is al gebeurd dat de luchthaven stil ligt door extreme weersomstandigheden, maar dit is zeker uitzonderlijk.'Luchtvaartmaatschappij TUI fly heeft een groot deel van haar vluchten maandag omgeleid naar de luchthavens van Oostende, Antwerpen en Luik, en vluchten verplaatst naar dinsdag.Enkele tientallen reizigers zijn maandagochtend toch naar de luchthaven gekomen. Het aanwezige personeel en vrijwilligers helpen hen en beantwoorden hun vragen. 'We vragen reizigers om het callcenter van hun luchtvaartmaatschappij te contacteren voor een eventuele terugbetaling of herboeking', aldus de luchthaven.Dinsdag zal de luchthaven weer operationeel zijn zoals anders. Omdat bepaalde vluchten van maandag verzet zijn naar dinsdag, wordt het mogelijk wel drukker, met wellicht langere wachttijden dan normaal.Komende week worden nog enkele stakingsacties in de luchtvaartsector verwacht. De vakbonden van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines staken op 23, 24 en 25 juni. Bij Ryanair leggen de piloten en het cabinepersoneel het werk neer op 24, 25 en 26 juni.