Marc Haagen (Haagen Invest): “De volgende oorlogen liggen al in het verschiet”

Uit verschillende bronnen viel in de afgelopen weken te vernemen dat de volgende oorlogen nu al in de maak zijn. Naar conflicthaarden hoeven we niet lang te zoeken: in Syrië en Iran broeit het nu al volop. Beide landen bezitten het potentieel om de inzet van een oorlog te vormen, daar hoeft geen twijfel rond te bestaan.

Marc Haagen (Haagen Invest): “Deze voorspellingen heb ik ondernemen van de sinds 1980 fenomenale trendvoorspeller Gerald Celente (Trends Journal) en van een persoonlijke vriend van me, een hoge militair bij de NATO. Ik hecht hier dus zeker geloof aan… De derde aanwijzing van things to come, dingen die gaan komen, is van de internet site Washington’s Blog :

“According to first-hand accounts and reports provided to Boiling Frogs Post by several sources in Jordan, during the last few hours, foreign military groups, estimated at hundreds of individuals, began to spread near the villages of the north-Jordan city of “Al-Mafraq,” which is adjacent to the Jordanian and Syrian border”. Een bericht dus dat honderden “buitenlandse militairen” zich verzamelen nabij de Syrische grens. Is het al voor dit jaar, 2012 ? Mogelijk wel ja, ze konden er geen duidelijke timeline bij geven maar wel…dat het in de pijplijn zit ! Syrië is stevig bevriend met Iran en het is eigenlijk vooral dit laatste land dat al sedert lang een doorn in het oog is van de Verenigde Staten. Wat zal dit voor ons als consequenties geven ? Goud en zilver zullen hoogstwaarschijnlijk stijgen en : zo ook de olieprijs. Met deze edelmetalen zijn we al voorbereid, nu rest ons nog aardolie… In mijn boek De grootste depressie en andere voorspellingen stel ik dat je in aardolie moet zitten “tegen het einde van de komende Grootste Depressie”. Dat is inderdaad de veiligste manier. Echter : bovenstaande nieuwe informatie maant ons aan zich al eerder voor te bereiden. Los daarvan heb ik net ook een rapport gelezen dat stelt dat olie (minstens) naar 120 dollar per vat zal gaan (momenteel : 100 dollar), zelfs zonder oorlog. Ook dit kan ik onderschrijven. Verder is er nog het feit dat we genoeglijk mogen aannemen dat we Peak Oil al gepasseerd zijn vorig jaar, in 2011. Komt daar nog bij dat de USD een munt is als een zinkend schip; de passagiers zijn nog volop aan het dansen op de muziek…maar ondertussen maakt het schip wel water doordat een ijsberg werd geraakt…. Ik geloof dus, samengevat, wel in (veel) duurdere aardolie op termijn van zes maanden tot een jaar. Altijd wel in het achterhoofd houden dat door die Grootste Depressie er veel minder vraag zal zijn naar het zwarte goud, denk ik nu toch dat we hogere olieprijzen zullen meemaken. Duurder tot véél duurder.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content