Drie belangrijke risico’s voor de beleggers, China kleinste risico

De Aziatische beurzen noteren vanmorgen in het rood, zij het dat de verliezen relatief beperkt blijven. In Tokio probeert de Nikkei stand te houden boven 9500, de Hang Seng in Hong Kong en de Straits Times in Singapore worstelen met belangrijke niveaus op respectievelijk 21.000 en 3000. De aandacht is nu gericht op de meeting van G-20 die dit weekend plaatsvindt.

Beleggers worden met drietal grote risico’s geconfronteerd

De drie belangrijkste risico’s voor investeerders in de huidige wereldeconomie zijn een mogelijke vertraging van de economische groei in de VS, hernieuwde druk op de periferie van de eurozone en vertraging van de economische groei in China.

In een rapport analyseerde Goldman Sachs deze drie en kwa tot de conclusie dat China de minste risico’s in zich bergt gezien de stabilisering van de economische activiteit en soepelere kredietverlening. Over de VS en de eurozone is de bank nu iets voorzichtiger dan recentelijk nog het geval was.

In een ander rapport werd een update van de Chinese kopermarkt gegeven, die van groot belang is voor de wereldmarkt. Goldman Sachs verwacht een lagere Chinees importvolume in het tweede kwartaal van dit jaar zonder dat dit echter grote gevolgen zal hebben voor wereldmarktprijzen.

Resultatenseizoen in China heeft hoogtepunt bereikt

Het resultatenseizoen in China heeft inmiddels haar hoogtepunt bereikt, waarbij maandag een nieuwe topdag wordt wat rapporteringen betreft. Over het algemeen vallen de Chinese bedrijfsresultaten wat tegen, zodat de beurs vanuit die hoek geen nieuwe impuls moet verwachten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content