Allianz lanceert fonds dat op groeiaandelen mikt

Allianz Global Investors (AllianzGI) kondigt vandaag de lancering aan van Allianz Europe Equity Growth Select, een nieuwe toevoeging aan de reeks European Equity Growth producten van AllianzGI en beheerd door een ervaren managementteam onder leiding van Thorsten Winkelmann en Matthias Born.

Het fonds zal bestaan uit 30 tot 45 aandelen die worden geselecteerd op basis van fundamentele research – ‘bottom-up’ – naar de meest aantrekkelijke ideeën voor structurele groei in de Europese markt.

Opdat ideeën met de meeste overtuigingskracht een corresponderende waardering krijgen zal het fonds zich richten op beursfondsen met minimale marktkapitalisatie van 5 miljard euro.

Het fonds zal geen benchmark hebben. De investeringsstrategie komt overeen met de strategie van het Allianz Europe Equity Growth fonds dat onder leiding van Winkelmann en Born zowel in stijgende als dalende markten een goede prestatie heeft neergezet vergeleken met de bredere Europese markt.

Het beleggingsproces bestaat uit het identificeren van aandelen met een bovengemiddelde groei van winst/cash-flow en waarvan verwacht kan worden dat ze dit resultaat op de lange termijn cumulatief voortzetten.

Dit proces op basis van fundamenteel onderzoek van Winkelmann en Born, die ook de fondsen Allianz Europe Equity Growth en Euroland Equity Growth beheren, wordt ook gebruikt voor het selecteren van aandelen met concurrentievoordeel en hoge instapbarrières.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content